Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 29. tammikuuta 2016

Perussukat


Tammikuu on lopuillaan ja sukkaa vaan pukkaa. Viime vuosihan oli minulla kokonaisuudessan taas kerran kovin sukkapainotteinen ja samanlaiselta vaikuttaa tämäkin vuosi ainakin näin alussa. Mutta vuotta on vielä paljon jäljellä, joten eiköhän sinne mahdu muitakin käsitöitä. Nyt kyllä sukat houkuttavat ja tarvettakin tuntuu lähipiirissä olevan. Huomaan, etten ole vielä aivan kaikkien sukkavarastoja ylitäyttänyt.


Poikamme oli viime viikonloppuna käymässä ja silloin tuli puheeksi hänelle syystalven aikana tekemäni sukat ( löytyvät täältä ja täältä). Sopivia ja mieleisiä tuntuivat olevan, mutta hän tuumasi, että voisin tehdä  lisää vielä yhdet, niin sitten hänellä olisi villasukkia 20. vuodeksi. Lupasin tietenkin tehdä nämä sukat, mutta takeita en antanut enää 20. vuoden päähän.  ;)Toissa päivänä sitten valmistui perussukat kokoa 42, vartta 22 cm ennen kantalappua
Langat  7veikkaa, sinistä ja raitalanka Pöllö, menekki yhteensä 145 g
Silmukoita 56, puikot 3.5 mm:t sukkikset.


Taas oli ongelmana saada kuviin oikeat värit, niinhän se on aika usein tällaisella harrastajakuvaajalla. Sukkien todellinen väri on jossain näiden kuvien välimaastossa.

Poika itse valitsi langat sukkalankalaatikostani. Raidoitus 2 kerrosta sinisellä ja 4 raitalangalla on myös hänen toiveensa mukaan tehty. Muutenkin nämä on tehty hänen toiveidensa mukaan.


Hyvää viikonloppua kaikille täällä poikkeaville!8 kommenttia:

 1. Sukkia tarvitaan aina :) Nätit ovat nämäkin.

  VastaaPoista
 2. Hyvät sukat! Ensiviikolla, kun alkaa paasto niin aion alkuun tehdä muutaman sytomyssyn. Mietin että jos haastais kaikki paastolaiset nyt ilmoittautneita 14.. tekeen sytomyssyjä..ja voisivat lähettää mulle , jos omalla paikkakunnalla ei ole keräystä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijasisko, hyvä idea, mutta muistathan, että voi tehdä myös "sytosukkiakin": :)

   Poista
 3. Perussukat on hyviä ja nämä ovat mukavan näköiset. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso Gnuu, sinnekin hyvää viikonlopun jatkoa! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.