Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 30. heinäkuuta 2015

Jalanlämmittimiä


Vaikka elämäni ei olekaan kiireistä  -kiireethän jätin taakseni eläkkeelle päästessäni-  niin enpä oikein ehdi pitämään tätä bolgia ajatasalla. Nytkin on jo postaamatta kolme valmista työtä, joista viime viikolla valmistuneet esittelen nyt.




Raidalliset säärystimet korkeus 54 cm
Resoria alussa ja lopussa 2 o, 2 n ja siinä välissä 3 o, 1 n
Langat Jannea 4 väriä menekki yhteensä 170 g
Silmukoita 56 ja 3 mm:n puikoilla mentiin.

Ovat hiukan liian kireät minun paksuihin pohkeisiini, mutta saajalla onkin pari senttiä ohuemmat, joten voivat olla just' sopivat hänelle.



Raidoitus taas oman pään mukaan, nyt en edes yrittänyt käyttää raitakoneen apuja, kuten sukissa.

Nämä ovat jatkoa miniän ylipolvensukille, jotka esittelin tuossa edellä. Sukkien lisäksi hän toivoi pinkkiraidallisia säärystimiä, jotka ovat niin korkeat "jotta saan rytätä ne ja siltikin lämmittävät sääriä". Jospa olisi mieleiset ja riittävän korkeat. Nämä ovat nimittäin vielä lähettämättä miniälle, kun olen ollut niin saamaton.





Sunnuntaina valmistuivat "pistokassukat" itselle
Resoria 2 o, 2 n  2 cm, sen jälkeen tiimalasikantapää ja tavallinen sukan teräosa
Lanka tuntematon lanka, ilmeisesti täyttä akryylia, ja sen menekki oli 35 g
Silmukoita 60 ja 2.5 mm:n puikoilla mentiin.



Langan sain muistaakseni toissa talvena kierrätyslankakassissa eräältä tuttavan tutulta, ei vyötettä. En ole osannut käyttää sitä mihinkään aiemmin, mutta nyt päätin kokeilla. Tein ensin mallitilkun ja pesin sen pesukoneessa villapesussa villasukkien kanssa. Hyvin näytti kestävän pesua, joten aloin sukan tekoon, kun oli tarvis saada pistokkaisiin pikku sukkaset.  Kaikki meni hyvin ja sain sopivan kokoiset ja hyviltä jalassa tuntuvat sukat kunnes höyrytin ne. Ihan tavalliseen tapaani, kevyesti harsokankaan läpi. Se oli virhe, josta sukkien materiaali ei tykännyt vaan ehti siinä lyhyessä ajassa jo kutistua hieman ja kovettua. Ei sukat pilalle menneet, mutta ovat nyt liian pienet minulle eivätkä enää niin pehmoiset.




Tein tällaiset viime kesänä itselle ja tykännyt käyttää niitä paljon pistokkaissa. Niinpä ajattelin tehdä toisetkin, mutta ei vielä onnistunut. Seuraavat aloitettuina, eri langasta tosin.



10 kommenttia:

  1. Hienot säärystimet! Miniälläsi ja minulla on hyvin samanlainen värimaku, koska tykkäsin kovasti myös polvisukista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjut, minä tykkään itsekin näistä väreistä, mutta en ehkä itselleni tekisi juuri tällaisia. Tai en tiedä, ehkä... ;)

      Poista
  2. Ompa niin nätin väriset säärystimet. Nuo aikaisemmat siniraidalliset polvisukat on jo melkein liian hyvän näköiset, aivan ihanat.

    VastaaPoista
  3. Niin on ihanat värit säärystimissä :)

    VastaaPoista
  4. Ihania lämmittimiä olet tehnyt!
    Ja ne kiireet! Nehän vain lisääntyy kun aikaa on!!! Näin ainakin minulla.
    Mukavaa viikonloppua sinulle toivottelen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kankuritar, minulla ei oikeasti kiireet ole lisääntyneet eläkeläisenä, päin vastoin oloni ja eloni on rauhaisaa ilman kiirettä. :) Mukavan leppoisaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  5. Minunki pitää hakea oppia tuohon 'tiimalasi 'kantapäähän. Tykkään noista pistikas sukista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sirkkis, pistokassukat ovat tosi kivat kesäsukat, joihin tiimalasikantapää sopii hyvin. Kannattaa siis opetella sen teko, ohjeita löytyy netistä runsaasti, itse olen opetellut sen tekemään "Ullan" ohjeen mukaan ja se löytyy http://www.ullaneule.net/0104/neuvot_tiimalasikantapaa.html

      Poista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.