Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 20. lokakuuta 2009

Sadonkorjuu jatkuu



Edittiä klo 21.17 junasukkiin






Ensinnäkin monet, monet kiitokset kaikista kommenteista, joita olen viime aikoina saanut! On niin mukava niitä lukea ja kuulla teidänkin ajatuksia tekemistäni töistä. Kaikki kommentit minä luen ajatuksella, olivatpa lyhykäisiä tai pidempiä. Ne ovat jos ei elämän, niin ainakin bloggailun suola!



Parit lasten sukat täällä on valmistunut viime päivinä. Pitää vielä tikuttaa sukkia, että saadaan mahdollisimman komea lopputulos Sukkasatoon. Aikaahan on vielä reilu viikko, joten vielä ehtii hyvin. Minähän kerään tänä vuonna satoa Hillokellariin, jonne nämäkin nyt valmistuneet piakkoin kiikutan.

Malli juna- eli Tuulan sukat
Lanka Relax, jota kului 30g
Puikot 2.5 mm

Edit klo 21.17: Sain tiedon, että junasukkien ohje on taas netissä täällä nimellä vauvan sukka. Kiitos sinulle makepeace75!



Ohjehan on ainakin monien jos ei kaikkienkin tuntema junasukat, joita on paljon tikuteltu. Alkuperäinen ohje on kuulemma poistettu netistä toistaiseksi, mutta Seijasisko on ystävällisesti kirjannut ohjeen omaan blogiinsa muistiinpanoistaan. Nämä sukat tein omien sukkieni jämälangasta ja nämä menevät hyväntekeväisyyteen. Luultavasti keräykseen keskosvauvoille, koska lanka oli ohutta ja näistä tuli aika pienet.




Malli omasta päästäni, vaikutteita TeSalta
Koko n:o 26
Lanka Novitan Nallea, jota kului yhteensä 55 g
Puikot 3 mm



Nämä sukat tosiaan tikuttelin taas omasta päästä. Varren rullareunaan sain idean ja ohjeen TeSalta täältä jo reilu vuosi sitten, kiitokset ja vilkutukset vain sinne! Omaa lisäsin sen verran, että varteen ja jalkapöydän päälle tein nurjien silmukoiden avulla raidat ( 2 s nurin joka toinen kerros). Niin ja kantapää on tavallinen vahvistettu, kun en viitsinyt etsiä tiimalasikantapään ohjetta. täytyy tunnustaa, ett sitä en muista ulkoa, niin harvoin olen sitä tehnyt! Se olisi kyllä paremmin sopinut malliin. Sukat menevät kuten värityksestä saattaa arvatakin pienelle tytölle ihan sukuun.




Nyt lähden luomaan silmukat seuraaviin sukkiin, jotka taitavat olla Kiemurat uudesta Ullasta.



15 kommenttia:

  1. Vilkutus tulee täältäkin.
    Kauniita sukkia.

    VastaaPoista
  2. Sukkatehdas suoltaa somia sukkia:)

    VastaaPoista
  3. Junasukkien ohje on ollut uudelleen verkossa jo jonkin aikaa:

    http://www.taitoep.net/vauvan-sukan-ohje/

    VastaaPoista
  4. Kauniita sukkia!
    Täällä on sukkasadon keruu hidastunut... Kaikkia muita hommia innostunut tekemään ja kissat "syö" neuleaikaa. Onneksi SInulla vauhtia piisaa.

    VastaaPoista
  5. Joo junasukkien ohje tuli taitonettiin sivuille takaisin jo aikoja sitten, ja jo silloin poistin ohjeen omilta sivuiltani ja laitoin linkin alkuperäiseen ohjeeseen.

    Kivoja sukkia!

    VastaaPoista
  6. Hienoja sukkia taas kerran! Kiemurat kyllä näyttävät ihan mielenkiintoisilta; täytyy kokeilla joskus.

    VastaaPoista
  7. Siskontyttö kommentoi junasukista, jotka sai 2 kk ikäiselle pojalleen, että kerrankin sukat jotka pysyvät paikoillaan! Lupasin niitä lisää....

    VastaaPoista
  8. Kivoja sukkia.
    Mulla myös muut työt on kiilanneet nyt sukkien edelle, mutta eilen laitoin alulle Aapelit Ullasta. Olen vähän tällainen myöhäisherännäinen, kun uuden Ullan ohjeet eivät vielä innosta, vaan teen vanhoista ensin ;o) Vellamo-sukat kyllä taatusti teen uudesta Ullasta, ne olivat ihanat.

    VastaaPoista
  9. TeSa: Kiitos! :)

    Eila: Kiitos! ;)

    Makepeace75: Kiitos tiedosta! ;)

    Mammutti: Meillä ei muut elukat vie aikaani kuin villakoirat, joita juoksentelee siellä täällä alvariinsa! ;DD

    Seijasisko: Ai, en tiennyt sitäkään! Tuolla linkillä kuitenkin sinun blogisi junasukkaohjeeseen pääsee vieläkin. :o Olen hämmentynyt!

    Marjut: Ja kiemuroita on hauska tehdäkin! ;)

    Piiku: Monet muutkin ovat kehuneet junasukkia juuri tuon takia! ;)

    TaijaK: Harvinainen tilanne minullekin, että uudesta Ullasta pitää heti saada joku puikoille! ;)

    VastaaPoista
  10. Voi sulla taas täällä niin paljon monenmoista mukavaa ja kaunista. Ne akryyliset tiskaus- tai mitkä rätit kiinnostaa muakin. Kiitos kun teit ohjetta, minä aion kyllä koittaa niiden tekoakin, kun löytyy noita 70-luvun akryylilankoja. Tuleepahan niillekin vihdoin viimein jotain käyttöä.

    VastaaPoista
  11. Nuo pinkit sukat ovat kerrassaan sievät. :)

    VastaaPoista
  12. No niipäs näköjään onkin tuo ohje on noissa blogini Sivuissa.Otin ohjeen pois kirjoituksesta, mutta en muistanut että sen on Sivuillakin. No antaapas olla-ei tuo varmaan haittaa vaikka joku löytää ohjeen sitäkin kautta. Ohje on nimittäin sama kuin alkuperäinen.

    VastaaPoista
  13. Laitoin sulle vähän viestiä blogiini, käyhän poimimassa pois

    VastaaPoista
  14. Pirena: Siispä ei muuta kuin tuhoamaan akryylilankoja! Vaikka yhteen menee vain vähän lankaa, niin moneen menee jo enemmän. Ja joka huushollissahan on monia eri kohteita tuollaiselle. :)

    Nna: Kiitos! ;)

    Seijasisko: Eipä kai haittaa! ;)

    Sude: Kiitos! ;)

    VastaaPoista
  15. Hyvä juttu, tänne olikin jo tuo sukkien nykyinen osoite ehtinyt, eli ovat taas TaitoEP:n sivuilla ilmeisesti yleisön pyynnöstä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.