Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 1. elokuuta 2009

Tääl yksinäni...

"Tääl yksinäni laulelen..." - jotenkinhan ne tuohon tapaan menee ne laulun sanat, jotka pulpahtivat jostakin mieleeni. On nimittäin sellainen harvinainen tilanne, että olen yksikseni kotona. Yleensähän me kaksi eläkeläistä ollaan ja kuljetaan yhdessä, mutta nyt jäin kotiin miehen lähtiessä mökille. Saapa nähdä, montako päivää saan viettää yksikseni ja mitä ohjelmaa keksin. Alunperin minulle piti tuleman kaksi blogiystävää kylään viikonlopuksi, mutta sairaus astui kuvaan ja muutti suunnitelmia. Vilkutukset vain näille ystävilleni ja pikaista toipumista sairaalle! Me palaamme pian asiaan.


Sitten raporttia valmistuneista käsitöistä. Sellaisia pieniä vaatimattomia nämä minun tekeleeni taas ovat, mutta reilun viikon aikana näitä olen pikkuhiljaa tikutellut. Parit sukat ja nippu tiskirättejä.

Perussukat mallia Matleena aloitin matkalla mökille viime viikon perjantaina. Lankana on harmaa Nalle ja ruskeankirjava Nalle Colori, joilla molemmilla kaksi kerrosta vuorotellen, paitsi varren suu ja kanta pelkällä harmaalla. Sukat ovat kokoa 39 pulleaan jalkaan sopivat, kolmosen puikoilla silmukoita 72. Langan kulutus yhteensä 105 g.

Kummasti nuo harmaat kerrokset rauhoittavat Colorin levottomuutta. Ainakin parit sukat olen aiemmin tällä kahden langan tekniikalla tehnyt ja taidanpa käyttää vastakin. Yksivärinen lanka rauhoittaa kirjavaa mukavasti ja toisaalta näin voi käyttää pois kirjavien kerien loppuja.


Vertailun vuoksi tein toiset sukat pelkästä Colorista samalla mallilla, silmukoita nyt työssä 60 samoilla puikoilla ja koko 39. Lankaa kului näihin sukkiin 80 g.


Mökkimatkalle otin mukaan myös Anttilan alesta ostamiani Novitan Bambu-lankoja ja niistä tein muutamia tiskirättejä. Näistä on tarkoitus osan jäädä omaan käyttöön, osa menee taas pikkulahjoiksi. Minulla on itsellä kokemusta vain puuvillaisista tiskiräteistä, mutta pian saan siis kokemusta bampuisistakin. Kehuja olen niistä kuullut, moni kertoo tykkäävänsä enempi bampuisesta kuin puuvillaisesta.


Sinisiä ja turkooseja tein mukaillulla Ananas-mallilla yhteensä kuusi kappaletta, mutta niistä jäi kolme jo mökkireissulla lahjoiksi. Punaisesta valmistui ensin tutulla mallilla pyöreä pitsireunainen rätti ja ...


... sitten vielä eilen illalla täällä kotona tähtirätti. Tätä ohjetta en ollut aiemmin käyttänyt, mutta taidanpa tehdä näitä lisääkin, niin mukavalta malli tuntui tehdä ja rättikin tuntuu mukavalta. Silmukkalukua tosin lisäsin 20:een ohjeen 15:n sijaan.


Nyt taidan alkaa suunnitella ohjelmaa itselleni viikonlopuksi. Huomenna on OuNen neuletapaaminenAinolan puistossa, saapa nähdä ehdinkö sinne.


Leppoisaa lauantaita ja suloista sunnuntaita kaikille!

21 kommenttia:

  1. Tosiaan, colorin ja yksvärisen yhdistelmä toimii tosi hyvin. Minäkään en oikein pidä pelkän colorin kirjavuudesta.

    VastaaPoista
  2. Ihanat sukat! Ja tuo tähtirätti on ihana, minäkin haluan :)

    VastaaPoista
  3. Heippa!
    Mukavat sukat molemmat, tykkään kans enempi harmaalla kevennetystä!

    Olenko muistanut sanoa, että niitä 40-vuotis häälahjasukkia on kehuttu, ovat oikein mieleisiä ja koko ajan käytössä.:-D

    Todennäköisesti lähdetään alaspäin tiistaina aamulla??? Anne ja Iida lähtevät mukaan (menevät Madonnan konserttiin!). Aikataulu voi olla vähän kiireinen!?! Pysäkeistä en tiedä, mutta tulomatkalla toivottavasti tullaan leppoisammin. Mutta palaillaan asiaan kunhan tiedän enempi!

    VastaaPoista
  4. Nättejä ovat rättisi ja paljonhan olet ehtinyt napertaa kässäreitä. :)

    Hyvää "yksinäistä" viikonloppua! :)

    VastaaPoista
  5. Ai niin....neuvoisitko kuinka lisään Resoriin "Näitä seuraan". :(

    VastaaPoista
  6. Nättejä rättejä! Minunkin pitäisi muutama tehdä lisää, mutta ei vaan tunnu aikaa riittävän.

    VastaaPoista
  7. Mukavan näköiset sukat siis molemmat. Täältä olen saanut vinkin tehdä kahdella värillä raitasukat. Kokeilen jahka alkaa Sukkasato. Nyt kun sinulla on aikaakin niin lähetän s-postia ( jos onnistun).

    VastaaPoista
  8. Mukavar sukat ja kivoja rättejä. Oispa kiva huomenna tavata.:)

    VastaaPoista
  9. Paljon mukavaa olet tosiaan saanut aikaiseksi, lahjavarastosi vaan kasvaa!
    Tuumailinkin mielessäni että oletkohan mökille sitten lähtenyt... suunnitelman muutoksesta huolimatta vietähän oikein mukava viikonloppu!

    VastaaPoista
  10. Eikös ole mukava olla joskus ihan yksin kotosalla. Kauniita rättejä, sitä minä vaan ihmettelen, että miten niitä raaskii käyttää "rättikäytössä".

    VastaaPoista
  11. Olipa kiva oivallus tuo sukkien "langoitus" *virn* Tosi kaunis lopputulos.
    Ihastelen muiden tekemiä tiskirättejä, milloinkahan niiden tekemiseen koukutun ? Vielä en ole yhtään tehnyt....
    Leppoisaa viikonloppua sinullekin :)

    VastaaPoista
  12. Annikainen: Tämän huomasin ja taidanpa loputkin Colorini käyttää samaan tapaan. :)

    Mammutin jälkeläinen: Sitten vain tähtirättiä tekemään! :)

    Marleena: Kiitos kehuista, olet sinä muistanut kertoa ne jo aiemminkin! :)

    Katsotaanpa, miten teidän matka-aikatauluun mahtuu. Minä ainakin olen ti:na kotosalla. Se teidän Kainuun reissukin on vielä tekemättä! :)

    Tupuna: Lähetin sinulle s-postina jo ohjeita, lienevät tulleet perille! :)

    Tess: Rätin tekoon ei mene paljon aikaa, aloittaminen ja sopivan mallin etsintä sentään joskus työlästä! :)

    Heleena: Kiitos s-postista! Sain jo! ;)

    Seijasisko: Vieläkään en ole varma tapaamiseen tulostani. :o

    Eila: Laatuaikaa vietän täällä yksiksenikin, mutta haikealla mielellä kaipaan tiettyä seuraa! ;)

    Mammutti: Hauskaa on olla joskus yksinkin, kun ei aina tarvii olla yksin! ;D
    Kyllä näillä räteillä raaskii pyyhkiä ja on sitä paitsi ilo pyyhkiä! ;)

    Lettu: Teepäs yksi tiskirätti ja kokeile sitä käytössä, niin ehkä ihastut sen käyttömukavuuteen. Sitten niitä onkin mukava tehdä ja saa nopeasti valmistakin! ;)

    VastaaPoista
  13. Kauniita luutuja ja kivannäköiset sukat! Toivottavasti ehdit huomenna Ainolanpuistoon, sinne on tulossa pari ihan uuttakin kasvoa ja monia sellaisia, jotka eivät ole käyneet aikoihin. Tule sinäkin, jookos! :)

    VastaaPoista
  14. Kiva idea tuo sukkajuttu,otan sen muistiin...kiitos,ja tuo tiskirätti tulee taatusti tehtyä.
    Täällä ruotsissa tuo tiskirätti neule ihmetyttää kovasti...mutta jotkut ovat jo ihastuneet.Käyn usein täällä,ja olen saannut paljon ideoita....

    VastaaPoista
  15. Minä kuulun juuri niihin, joiden mielestä bamburätit on parempia kuin puuvillaiset. Tosin vielä paremmaksi on osoittautunut M&K Linen -langasta eli pellavasta tehty rätti. Se kuivuu nopeasti ja on hieman sellainen karkea, joten sillä lähtee kuivuneetkin kokkareet hyvin hellasta irti. Puuvillaiset on mulla jääneetkin hyvin vähälle käytölle, kun aina on puhtaana joku parempikin.

    VastaaPoista
  16. Ihana tuo tähtirätti. Täytyy pistää itsellekin korvamerkkiä jos vaikka joskus aikaa jäis tehdä:)

    VastaaPoista
  17. Hei, olen samaa mieltä Taija K:n kanssa. Testasimme siskon kanssa ja totesimme, että ei ole pellavan voittanutta tiskirättirintamalla. Neulon kai loppuun puuvillanyttyräni, mutta sitten jatketaan kyllä pellavilla :)

    VastaaPoista
  18. Yksinolo on mukavaa, joskus! Ihana tuo tähtirätti! Pitää yrittää...

    VastaaPoista
  19. Mari: En sitten tullut flunssaani tartuttamaan muihin sinne Ainolaan. :(

    Soili: Kiva, kun kommentoit, niin opin tuntemaan sinutkin! ;)

    Taija K: Ai että pellavaiset rätit olisivat vielä parempia kuin bampuiset! :o Sitäpä en ole ennen kuullutkaan, mutta oikein hyvin uskon sen. Onhan se pellava paljon karheampaa ja ainakin pyyhkeissä voittamaton materiaali.

    Gloriosa: Tekaisepas joskus tähtirätti, se on kaunis! :)

    pirle: Jo toinen pellavan kannattaja! :) Pitääpä minunkin hankkia pellavalankaa ja kokeilla. Pellavaisista kylpypyyhkeistä minulla on vain hyviä kokemuksia. :)

    malli45: Yksinolo on todella mukavaa, kun se on vain harvinaista herkkua! :)

    VastaaPoista
  20. Näissä tiskiräteissä on se hyvä puoli, että ne saa niin hyvälle mielelle kun muotoja ja värejä on niin monia. Ihastuin punaiseen tähden malliseen - aivan joulu tulee mieleen! Tiskirätin käyttökään ei tunnu niin pahalta, kun saa käyttää "hyvän mielen rättiä" niin kuin itse niitä nykyään kutsun ;)

    VastaaPoista
  21. Hanni: On kiva nimitys tuo "hyväntuulen rätti"! ;) Sitä pitääkin ruveta käyttämään.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.