Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 23. heinäkuuta 2009

Jatkoa eiliseen

Eilen kerroin nimipäivän vietostani, johon tuli illalla lisättävää. Kälyni nimittäin soitti iltapäivällä juuri, kun olin kauppareissulla. Hän ja kaksi tytärtään olivat päättäneet tulla Leenan päivä kahveille. Ohjeeksi sain vielä, ettei leipomaan saa alkaa. Ja minä lupasin mielelläni, kun aikaakin oli kovin vähän sovittuun saapumisaikaan.

Tällaisen kauniin kukkakimpun toivat tullessaan. Siinä on gladiolus ja kaksi gerberaa. Kiitokset käynnistä ja ihanista kukkasista!



Ja tällaisen mansikkatortun väsäsin kahvipöytään. Tytär kyllä tekaisi valmistaikinasta ananas-Aurajuustopiirakan, kun häntähän ei ollut kielletty leipomasta. ;DD Tämä tortun teko oli sikäli poikkeuksellinen, etten muista ikinä ennen ostaneeni valmista torttupohjaa. Aina ennen olen tehnyt itse, mutta nyt aikaa todella oli liian vähän. Voi kyllä sanoa, että suit sait sukkelaan tuolle valmiille pohjalle sitten kokosi tortun. Vähän kostutin ensin sitruunalimsalla, sitten kermavaahtoa ja mansikat. Eniten vei aikaa kai mansikoiden perkaaminen tai kerman vatkaaminen. Ihan hyvää tuli ja kauppansa teki.




Alkuviikosta kävin vierailulla lapsuuden aikaisen ystäväni luona. Oikeastaan me olemme tunteneet vuodesta 1947 asti, jolloin tämä ystäväni syntyi. Äitimme jo olivat keskenään niin hyviä ystäviä, että ystäväni vanhemmat olivat minun kummejani. Nuorina olimme paljonkin yhdessä ja hyviä ystäviä, mutta sitten tiemme johtivat eri puolille Suomea ja vieraannuimme. Mutta nyt on hyvä lämmittää ystävyys uudestaan, kun asumme vierekkäisillä paikkakunnilla. Monta tuntia meillä vierähtikin jutustellessa. Keskustelumme rönsyili aivan vanhoista muistoista nykyhetken asioihin.

Tuliaisksi vein ystävälleni villasukat ja tiskirätin. Sukat tikuttelin aivan ystävääni ajatellen, mutta rätin nappasin varastostani, kun tätä tiskirätti-ideaa on niin mukava levittää.


Sukat ovat perussukat omaan tapaani. Varsi ja teräosan päällinen on resoria 3 o, 1 n. Kanta tavallinen vahvistettuna ja kärjessä sädekavennus. Langaksi valitsin ruskean Nallen ja Regian raitalangan värin:o 4452, joilla molemmilla tein aina kaksi kerrosta.


Raidoittuminen tapahtui mukavasti ja raidoista tuli lähes symmetriset, kun täsmäsin alun mahdollisimman kohdalleen.


Sattui muuten niin hyvin, että yhteen sukkaan riitti yksi Regia-langan väriosuus. Ei siis tarvinnut ottaa välistä pois lankaa, vaan sai jatkaa toista sukkaa siitä, mihin ensimmäinen päättyi. Aika tarkkaan harkittu, eikö vain! ;DD



Lisää pionin kukkia. Nyt tällainen hento vaaleanpunainen avasi ensimmäisen kukkansa tänään. Näitä on tulossa yhteensä kuusi, jos kaikki nuput jaksavat avautua. Tämä pioni tuli talon mukana, olis siis pihassa edellisten omistajien jäljiltä ja he sanoivat tätä valkoiseksi. Tämähän ei kukkinut viime kesänä, joten valkoista kukkaa odotin, mutta sainkin ilokseni vaaleanpunaisen.
Näihin kukkaistunnelmiin lopettelen tällä kertaa ja toivottelen kaikille ihanaa kesäistä viikonloppua!

17 kommenttia:

  1. Nam! mikä kakku! Kauniit sukat. Pioni on ihana kukka.

    VastaaPoista
  2. Hyvää Leenanpäivää!
    Kaunis tuo pioni, ja sukat on hyvän väriset, tykkään niistä!

    VastaaPoista
  3. On aivan uskomaton juttu, miten tavalliset villasukat voi olla niin kauniit! Jotain taikaa siinäkin,että raitalanka riitti juuri oikeaan kohtaan asti!

    VastaaPoista
  4. Ninnu: Kiitos! :)

    Pirjo-Riitta: Kiitos! ;)

    Heleena: Minustakin tuntuu, että siinä on jotain taikaa! ;D Ihmeelliseltä se minusta tuntui ja tuntuu yhäkin! Ja tykkään kyllä minä itsekin noista sukista. :)

    VastaaPoista
  5. Kauniit sukat. Jotenkin lempeät ja rauhoittavat. Ihanat!

    VastaaPoista
  6. Tuli kyllä kauniit noista sukista. Vanhoja ystävyyssuhteita on mukava herätellä uudestaan henkiin. Vaikka ei oltaisi nähty 30- vuoteen niin hyvän ystävän kanssa voi jatkaaa siitä mihin "jäätiin".:)

    VastaaPoista
  7. Myöhästynyttä nimipäivää sinulle! Namikakku ja sukat hienot puhumattakaan herkästä pioninkukkakuvasta

    VastaaPoista
  8. Myöhäiset onnittelut minunkin puolestani! Täällä ollaan reissussa edelleen ja päivän taas konttasin nurmikolla väripurkkien ja kankaiden kanssa, piipahdin pikapikaa koneelle kurkistamaan ennen nukkumaan menoa.

    VastaaPoista
  9. Namu kakku! Kyllä niin kiva on sukkien raidoitus. Minusta niin mukavan näköiset sukat.

    VastaaPoista
  10. Myöhästyneet nimpparionnittelut.
    Huivi alempana on tosi kaunis.

    VastaaPoista
  11. Lämpimät Leenan päivä onnittelut näin jälkikäteen! ;D
    Pioni on todella upean näköinen.

    VastaaPoista
  12. Kivat sukat! Mekin ostettiin pionin taimi tänä keväänä; ehkä se jo ensi kesänä kukkii:)

    VastaaPoista
  13. Kauniit sukat. Kiva idea yhdistää yksivärinen ja raitalanka. Tulos on mukavan harmooninen.

    VastaaPoista
  14. Lämpimän sävyiset sukat. Voipikos villasukkaa parempaa neuletta olla olemassakaan ? ;) Myöhästyneet onnittelut täältäkin. Tytär juhli samana päivänä nimppareita.

    VastaaPoista
  15. Mitä kuuluu?On jo ikävä sun päivityksiä kun ei ole saanut lukea monneen päivään.:)

    VastaaPoista
  16. Kiitos kommenteista ja kukkien ja sukkien kehuista kaikille kommentoineille! :)

    MarjutJ: Toivon pionillesi oikein hyvää kukintaintoa!

    Seijasisko: On mukava olla kaivattu! ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.