Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 12. kesäkuuta 2009

Se on sitten kesä

Edellisen postauksen aloitin marisemalla koleasta kesäsäästä, mutta nyt ei ole tarvetta siihen. Jo samana päivänä ilma lämpeni ja on sen jälkeen ollut oikeastaan jo aika kesäistä. Eilen jossain lähistöllä jyrisi ukkonenkin ja pari salamaa taisin nähdä, mutta ei tullut päälle meidän kohdalla. Ja mikä ihana tuoksu olikaan viime yönä , sitä nuuhkin pitkään terassilla yöpaitasillani. Tänään on paistanut melkein pilvettömältä taivaalta ja mittari kipusi pariinkymppiin. Kesähän se siis on!

Käsityöt takeltelevat. Eilen yritin ensin kutoa sukkaa ja sitten virkata pussukkaa, mutta kumpikaan ei tuntunut mukavalta, joten panin pois. Tänään purin eilisen sukanteoksen ja aloitin alusta, mutta sitten huomasin, ettei lanka riitä. Jätinpä mietintään ja otin huivintekeleen, jossa oli virhe korjattavana. Aikani sen kanssa painiskelin ja sain kuin sainkin sen korjattua ja pääsin eteen päin. Nyt illalla loin silmukat huomista KIP-neuletta varten. Aion tehdä vielä yhden Etiopian nutun ja sehän, jos mikä, on sopivan aivoton työ tuollaiseen tilanteeseen. Huomennahan on siis KIP (Knit in Public) eli julkineulontaa maailman laajuisesti ja Oulussa neulotaan Rotuaarin pallolla, jonne kaikki halukkaat mukaan vain. Aikaa on klo 10-14, voi olla koko ajan mukana tai poiketa vain lyhyeksi ajaksi. Säänkin on luvattu suosivan meitä.


Meidän pieni omenapuumme on pian täydessä kukkaloistossaan ja sen myötä toivottelen kaikille suloista suvea viikonlopuksi!


7 kommenttia:

  1. Kesä on, juu. Sun omenapuussa mahtavan paljon kukkasia. :)

    Hyvää Knit in Public päivää teille. MInä menen Ogeliin Oulunkylään.

    VastaaPoista
  2. Mukavaa neulontapäivää kaikille.
    Taidan neuloa itekseni. Ja kaikki käsityöt tökkii tai sitten se on ajanpuute, kun mikään ei valmistu.

    VastaaPoista
  3. Kiva lukea, että sinullakin tökkii noitten käsitöitten kanssa. Vaan kelläpä ei.
    Mukavaa kesäistä viikonloppua Sinulle.

    VastaaPoista
  4. Meidän omenapuuissa on jo kukinto ohi. Isosta puusta repes viimekesänä yksi tosi iso oksa ja siitäköhän johtunee ettei se kukkinut kovin kummoisesti tänä vuonna.

    Täälläkin on lämmintä mutta pilvistä. Pääasia ettei tarvitse palella :)

    VastaaPoista
  5. Onkohan niin, että valoisa kesäpäivä ei vain luonnu neuleisiin? Ehkä se on naisihmisen perusytimessä, esiäitien perintöä, että näinä aikoina pitäisi keskittyä muihin puuhiin ja jättää lankahommat syksyyn ja talveen. Minulla kyllä sormet syyhyää kehruisiin - pellavat kutsuvat...

    VastaaPoista
  6. Miä neulon julkisesti vain meiän kiikussa,ja toivon siltikin, ettei kukaan nää, kun olen sairaslomalla.

    VastaaPoista
  7. Tupuna ja TeSa: Nyt on jo KIPpailtukin. ;) Huomenna sitten lisää!

    Pirena: Jokaisellahan se joskus tökkii! Ja jos usein tökkii, niin tottuu! ;DDD

    Annikainen: Se ei kovin kauan kestäkään tuo omenapuun kukinta. Olisi niin mukavaa, kun vaikkapa kuukauden olisivat täydessä kukassaan. ;)

    Pirle: Tänään jo sujui kutominenkin! :) Oli siis onneksi lyhyt tökkiminen.

    Sartsa: Eikö muuten ole kumma, että meistä tuntuu, että sairauslomalla saisi olla vain, jos ei kykene tekemään mitään. ;) Mutta sellaisia me vain olemme.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.