Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Revontuli n:o 4

Kesää lupaava aurinkoinen viikonloppu alkaa olla vietetty ja paluu arkeen lienee ankea, jos sääennusteen lupaamat sateet ja koleus toteutuvat. Tänään meillä jo satoi vähän vettä muutamasta kuurosta, mutta sää on vielä mukavan aurinkoinen. Västäräkit ovat astelleet pihallamme muutamina päivinä ja siilikin kierteli vappuiltana pihalla. Järripeippoja kävi ruokintapaikalla eräänä päivänä runsaslukuisesti, niitä emme ole täällä ennen nähneetkään.



Eilen illalla valmistui minun tekemäni Revontuli-huivi n:o 4. Saman tien pesin sen ja liottelin huuhteluaineessa ja yöksi sitten pingotukseen.



Malli: Revontuli Ullasta. Päättely virkkaamaalla kuten edelliseenkin huiviin.
Lanka: Vironvillaa, jota kului 190 g tähän 92 cm korkeaan ja 200 cm leveään huiviin.
Puikot: 5 mm:n pyöröpuikko, pituus 80 cm




Mukava oli tikutella vaikka tein kaksi samanlaista huivia melkein peräkkäin. Ohjetta ei juuri tarvinnut katsoa kaavioissa 2 ja 3, kun oli vielä muistissa edellisestä kerrasta. Mutta on tämä vironvilla roskaavaa lankaa, lattia tuolin vierestä piti imuroida muutamankin kerroksen neulomisen jälkeen. Kaikennäköistä pientä roskaa karisi lattialle.





Lopussa säätelin taas värejä, kun halusin tuon sinisen sävyisen lopun. Toiveena oli tuo tummempi väri loppuun, mutta se ei aivan riittänyt, vaan jouduin panemaan tuota vaaleampaa päättelyvrkkaukseen. Toinen vaihtoehto oli tietenkin purkaa jonkun matkaa, mutta siihen en alkanut, kun mielestäni tämäkin on ihan mukavan näköinen reuna. Ensimmäisessä kuvassa on väri lähinnä oikeaa ainakin meidän koneen näytöllä.


Nyt pitäisi siis alkaa penkoa kaapeista ufot esille ja saattaa niitä valmiiksi edes jotain. Tarkempia suunnitelmia en ole vielä tehnyt, mutta toivottavasti jo huomenna. Tänään en aio isommin niillä mieltäni vaivata, mutta ehkä katselen hieman kaappeja. Jotenkin vain on kovin tihkaalta tuntunut jo ajatuskin noiden ufojen kimppuun käymisestä. Eihän minulla niitä onneksi ole kovin monta, kun vuosi sitten muuttoa varten karsin kaikkea mahdollista, mutta kolme ainakin on.


Tänä iltana saadaan taas jännätä, mikä tanssipari joutuu lopettamaan kilpailun Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Kovin ovat tasavertaisia kaikki mukana olevat kolme paria, taisivat viimeksi saada saman pistemääränkin tuomareilta.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille Lankapirtissä vieraileville!


13 kommenttia:

  1. Hieno huivi!

    Mulla ei tuota roskaamisongelmaa ole ollut, mutta olen neulonut Evillan langasta. Tuo on ilmeisesti jonkun muun valmistamaa? Oli Evillan liukuvärjätyssä langassakin roskia jonkin verran, mutta ne joutui lähinnä nyhtämään langasta erilleen :D

    Kiitos onnitteluista :) Se lyocell on muuten käsittääkseni muuntokuitu (samoin kuin viskoosi), joka kuuluu myös tekokuituihin. Synteettiset tekokuidut ovat ymmärtääkseni sitten niitä ns. muovilankoja.

    Mukavaa tulevaa viikkoa myös sinulle!

    VastaaPoista
  2. Kaunis huivi:-) Huivin värit on kivat. Täällä suurella jännityksellä vartotaan Lankapirtin ufoja;-). Itse olen itsekseni hihitellyt ajatukselle ufojen vaihtajaista.
    Jos omat ufot on tylsiä niin kaverilla on taatusti paljon kiinnostavammat ufot;-)

    Hauskaa alkavaa viikkoa myös sinulle!

    VastaaPoista
  3. Taas sulta valmistui kaunis revontuli:)

    Itse olen tehnyt vaan yhden, mutta lankoja on kahteen, että vielä niitä teen.

    VastaaPoista
  4. Mukavan näköisen reunan olet tuohon huiviin saanut. Väri on kaunis! Jonkin verran noista vironvilloista roskaa varisee matkalla! Minäkin olen huivin valmistumisen jälkeen käsinpessyt sen ja viimeiseen veteen vähän huuhteluainetta.
    Minkäslaista ufoa siellä on liikkeellä!Mielenkiinnolla odotan paljastuksia!
    Meilläkin oli jo viime viikolla västäräkki! Västäräkistä vähäsen...
    Hyvää alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  5. Komea on tääkin revontuli! Muuten ihan pian,pian santtuni kukkii! On pullollaan nuppuja:D

    VastaaPoista
  6. Kaunis Revontuli jälleen! Minä sain valmiiksi ekan tiimalasikäntäpääni tänäiltana:)

    Olisin toivonut niin että Rosa ja Sami olis päässyt jatkoon!

    Kävin neuletapaamisessakin.Oli ihan kiva taas. Paikalla oli mietä oli peräti seitsemän.

    Hyvää alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  7. Taas niin ihana huivi!

    Oikein ihanaa alkavaa viikkoa myös sinulle!

    VastaaPoista
  8. Kyllä nuo revontulihuivit ovat kauniita! Minä en taida saada yhtään tehdyksi, vaikka ne niin ihanilta näyttävätkin toisten blogeissa.

    VastaaPoista
  9. Tess: Kyllä tämäkin lanka on Evillan lankaa, mutta sen lisäksi, että niitä piti nyppiä langasta irti niin niitä karisi syliin ja suoraan lattiallekin. Tämän tämänkertaisen huivilangan ostin Tinttamarellin pisteestä messuilta ja nuo kaksi muuta Kemin Pienestä lankapuodista.

    Villa Lankala: Ufo-vaihtarit olisikin kiva idea! ;D Löysin minä muuten sellaisiakin ufoja, joita en muistanut. Ehkä illalla saan postattua ne, malta siis vielä hetki!

    Tupuna: Sehän on sitten vain ajan kysymys, minä päivänä panet uuden Revontulen alulle!

    Irina: Minun ufot ovat kirjontajuttuja vuosien, vuosien takaa, tuorein talvelta 2004-2005. Ehkäpä minä jo illalla saan ne tänne esille. :)

    Intsu: Voi, pian varmaan saadaan kuvia santustasi! :)

    Seijasisko: Onhan mukavaa aina, kun oppii jotain uutta! :)
    Minun sympatiat ei oikein ole Rosan puolella olleet, joten en ollut pahoillani tästä pudotuksesta.

    Kirsi: Kiitos! :)

    Palaga: Eihän meidän kaikkien tarvitsekaan tehdä samoja juttuja! :) Kyllä minäkin ihailen monia töitä ja haluaisin tehdäkin niitä, mutta en vain syystä tai toisestaa tee. Mutta pelätä Revontulen tekoa ei kannata, se on helppo tehdä.

    VastaaPoista
  10. Kaunis huivi tämäkin!
    Mun pitää vielä jättää Revontuli alkuvaiheeseen, kun syksyllä tilattu Lontoon Nukkekotimessu-matka onkin jo ensi viikolla eikä tietenkään mitään päälle pantavaa...

    VastaaPoista
  11. Kaunis Revontuli jälleen! Minunkin on tarkoitus tehdä jossain vaiheessa toinen, mutta kovin kiire sillä ei kuitenkaan ole.

    VastaaPoista
  12. Olet kyllä ollut viime aikoina TOSI ahkera huivineuloja ja kaunis on tämäkin puikoilta putkahtanut.

    VastaaPoista
  13. Malli45: Voi sinullahan on ihana matka odotettavissa! Kyllähän sen huivin ehtii tikuttella sitten palattuakin tai vaikka syksyllä. :)

    MarjutJ: Nyt tuntuu, että voisi taas tehdä huivin! ;D On minulla ainakin yksi vielä tarkoitus tehdä, luultavasti kaksikin, mutta välillä noita fufoiluja.

    Eila: Minä olen kai sellainen, että aikka usein innostun tekemään jotain sorttia useampia samaan syssyyyn! ;D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.