Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 14. huhtikuuta 2009

Lankaa tuli taloon

Tänäänkään ei ole käsityöt edenneet, mutta uutta lankaa on tänne on ilmaantunut. Ollaan siis oltu kuitenkin käsityön merkeissä liikkeellä. Kävin nimittäin päiväreissun Kemissä (entinen kotikaupunkini) ja pitihän minun siellä poiketa ihanaan Pieneen lankapuotiin moikkaamaan kahta mukavaa rouvaa, jotka kauppaa pitävät. Ilman ostoaikeita sinne menin, mutta niinpä vain monet lankakavyyhdit ja -kerät alkoivat kuiskutella ja jopa huutaa vaativasti haluavansa minun mukaani. Pitihän minun muutamaa niistä armahtaa, mutta monen kohdalla olin kovana ja jätin sinne.

Viron villaa pari vyyhtiä pääsi mukaani, jos vaikka tekisin Revontulia näistä. Etummaisen värit näkyvät aika totuudenmukaisina, mutta taemman vyyhdin värit häipyvät jonnekin. Siinä on kuitenkin sellainen mukava, rauhallinen sinisen-harmaan-ruskea väritys.



Ja tällainen hempeän värinen kerä 100% puuvillaa ilmoitti haluavansa tiskiräteiksi. Tämä lanka näyttää olevan aika löyhäkierteistä, joten en kovin isoa työtä haluaisi tästä tehdä, mutta ainahan sen yhden 50g:n kerän kutoo. Ja uskon tulevan kauniita tiskirättejä.

Matkan varrella oli mukava katsella maisemia ja seurata keväänmerkkejä tien varrelta. Ja yläilmoistakin niitä löytyi, nimittäin kahteen otteeseen näimme muutamia joutsenia lentämässä pohjoiseen päin. Mukava oli todeta, että kyllä se kevät on ottanut selvän harppauksen eteen päin siitä, kun noin viikkoa aikaisemmin saman reitin kuljimme Lapista palatessamme. Eilen illalla huomasin, että vappuun on enää reilu pari viikkoa. Ja kyllähän se silloin on kevät jo täälläkin.

15 kommenttia:

  1. Komeat revontulihuivit noista langoista tuleekin:-)
    Ajattelin ajella lauantaina Hämeenlinnaan Villamokkaan...ihan vaan katselemaan;-)

    VastaaPoista
  2. Villa Lankala: Ai katselemaan vain! ;D Käyköhän, kuin minulle tänään. ;)

    VastaaPoista
  3. Hih, näyttääpä tuo etummainen vironvillavyyhti kovasti tutulta, taitaa olla ihan samaa kuin mun Eliinassa. :)

    VastaaPoista
  4. Kaisa: No samaapa taitaa olla! Kävin kurkkaamassa Eliinaasi uudelleen, kun en enää oikein muistanut sen väriä. Hyvä, nyt tiedän, että nätti huivi tulee. ;)

    VastaaPoista
  5. Kauniita lankoja! Ei kai sitä voi lankakauppaan vain katselemaan!? Niinkuin me lauantaina Tapion kauppaan Kaisan ym kanssa; vaikkei uutta lankaa tarvitisikaan... Meiltä hupeni lumet pihastakin jo, vaikka perjantaina tuli 10 cm uutta. Kevät tulee!

    VastaaPoista
  6. aah lankoja. Nuo viron villat ovat kauniin sävyisiä. Niin ne langat houkuttaa itseänikin, vaikka kuinka olisi psyykannut itsensä että nyt ei osteta... Mukavaa keskiviikkoa.

    VastaaPoista
  7. Ihanan väristä tuo vaaleanpunainen! Vinkkaa seuraavan kerran kun menet Kemiin, laitan ostoslistan mukaan.. ;o))
    Juu, täällä kevät iski ihan kerralla. Meillä ainakin loppupääsiäisestä piha meni ihan lätäkölle, lumet alkoi sulaa hurahtamalla.

    VastaaPoista
  8. Kevät on edistynyt täälläkin todella lujaa. Lunta ei oikein enää näy missään ja eilen bongasin sinivuokkoja.

    VastaaPoista
  9. Kauniita lankoja olet "valinnut":)

    Kohtahan täytyy laitta simat käymään. :)

    VastaaPoista
  10. Olet käyny melkein naapurissa ;) No, on meiltä reilut kakskyt kilsaa Pieneen lankapuotiin, mutta aina siellä pitää pyörähtää... Hyviä ostoksia!

    VastaaPoista
  11. Tuo etummainen näyttää samalta, kuin se minun viimeksi tekemäni Revontulen lanka. Siinä meni itsestään värit tosi kivasti.
    Meillä on pienet äitinsä kanssa evakossa keittiöremontin takia, joten minun kutomiset taitaa olla minimissä.

    VastaaPoista
  12. Malli45 ja Kati: Pitäisi kai minunkin myöntää itselleni, ettei sinne lankakauppaan tosiaankaan mennä vain katselemaan ja mukavia myyjiä tervehtimään, vaan aina sieltä jotain lähtee mukaan. ;D

    Pirjo-Riitta: Joo, alahan tehdä osotoslistaa, ei sitä tiedä, milloin sinne taas pyörähdän! ;D
    Niin muuten lumet sulavat täälläkin! ;)

    MarjutJ: Voi teilläkö jo sinivuokot kukkivat! :)

    Tupuna: Toivottavasti kauniista langoista tulee kauniita huiveja! ;)

    Jaana: Siis aika lähellä sinua kävin! ;)

    Mammutti: Sinulla onkin nyt mukavampaa hommaa kuin kutominen, kun saat mummoilla! ;)

    VastaaPoista
  13. Voi harmi,ettei "törmätty" toisiimme tuolla Lankapuodissa! Samaisena päivänä olin siellä minäkin. Ja huivilankoja tarttui mukaan mullekin! Ja virkkauslankaa.Keväällä nim. kaivan virkkuukoukkuni esille ja alan selailemaan liinamalleja.

    VastaaPoista
  14. Ai että, mitä värejä! Sehän tässä on meikäläiselläkin, että on vähän pakko noita jämiä selvitellä, että pääsisi ostamaan uusia lankoja kans! (Oikeesti tilasinkin jo jotain, "kun sain halvalla...")

    VastaaPoista
  15. Irina: Voi että, sinäkinkö kävit siellä samana päivänä! :o Ja minulla kävi mielessä, kun siitä teidän ohi ajoin, että pitäisi joskus järjestää treffit. Ja nyt oltiin törmätä! ;)

    Pappi puikoissa: Sehän se on, että entisiä pitää yrittää käyttää pois, että voi ostaa uutta! ;D Uusi aina houkuttelee niin kovin. ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.