Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 18. huhtikuuta 2009

Lämmin punainen huopa

Kevät etenee hiljalleen. Tänään on aurinko paistanut kauniisti, mutta tuuli on ollut navakka ja kylmä. Hiljalleen etenevät minun käsityönikin. Kesken on vain jo aiemminkin mainitsemani huivi ja sen tekoon minun pitää keskittyä, joten minään keskustelutyönä en voi sitä tehdä. Pitäisi kai aloittaa vaikka sukat rinnalle, niitä voisi tehdä tässä koneellakin ollessa.

Pitääpä muuten hehkuttaa, kuinka paljon puikkojen laatu vaikuttaa kutomiseen. Kuten eilen kerroin, kävin ostamassa huivintekeleeseeni Addin puikon, kun sillä entisellä mikä lie perintöpuikko oli niin tihkasta kutoa Viron villasta huivia. Tätä huivia tehdessä olen kirjannut ylös joka kerta montako kerrosta olen kutonut ja kauanko siihen kului aikaa. Ja nyt kun Addin puikolla tein 4 kerrosta, niin siihen kului 10 minuuttia vähemmän kuin edellisellä 4. kerroksella oli mennyt. Minusta se on aika suuri ero, kun puhutaan vajaasta tunnista. Joten tämäkin taas todistaa, että puikoissa on eroja. Sanomattakin lienee selvää, että olen ostokseeni enemmän kuin tyytyväinen. Tuossa edellä tulin luokitelleeksi perintöpuikot aika alhaiseen kastiin, mutta pitänee vähän oikaista sanomisiaan. Äitini oli ollut nimittäin ilmeisen valveutunut puikkojen hankinnassaan, sillä hänen jäämistöstään löytyi useammat Addin puikot, joita olen tyytyväisenä käyttänyt. Minähän ne tietenkin sain ainoana tyttärenä, veljeni kun eivät ole ollenkaan omaa kiinnostusta tekstiilityöhön.


Minua, tai oikeastaan minua ja miestäni on lahjottu tänään. Meillä kävi ystäväpariskunta kylässä ensimmäistä kertaa tässä talossa eivätkä tietenkään osanneet tulla tyhjin käsin. Toivat tällaisen ihanan torkkuhuovan, joka minulla on käsissäni tuossa alapuolella olevassa kuvassa.
Olen juuri saanut huovan käsiini ja olen ihastuksesta ja hämmästyksestä lähes sanattomana. Ihanan pehmeä ja paksu villahuopa. Peitteen on kutonut kyseisen pariskunnan rouva, joka hänkin harrastaa monipuolisesti käsitöitä. Hän oli valinnut värit huopaan minun mieltymykseni tietäen ja osunut täysin nappiin. Loimena on kolmea eri punaista ja kudelankoina molemmissa päissä harmaat raidat ja keskustassa keskipunainen.


Tässä huopa on löytänyt paikkansa sohvamme nurkasta. Tällä sohvalla mieheni ottaa pieniä päivätorkkuja ja tarvitsee joskus huopaa peitokseen. Meillä on ollut siinä käytössä jo pitkään fleecehuopa, joka on jo kulahtanut ja jonka olen aikonut vaihtaa parempaan. Nytpä se tuli vaihdettua isommitta vaivoitta. Kiitos vielä kerran rakkaat ystävämme!

16 kommenttia:

  1. Kaunis huopa ja Addit rules:-)

    Hauskaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kyllä päiväettoset nyt maittavat, kaunis huopa.

    VastaaPoista
  3. Ai,että onkin kaunis ja lämpöisen näköinen huopa!
    Kaunis panta tuolla aiemmin ja ruusut olivat ihanan värisiä!Aurinkoisia päiviä kevääseen!

    VastaaPoista
  4. Ihanat värit tuossa huovassa ja varmasti on myös lämmin torkkupeittona!

    VastaaPoista
  5. Villa Lankala, Tesa, Irina, Tiina ja Palaga: Peitto on tosiaan kaunis ja pääsi jo illalla käyttöönkin, kun mieheni katsoi televisiota makuultaan. Taisipa muuten ottaa tirsatkin siinä, joten mukavasti peitto lämmitti! ;D

    VastaaPoista
  6. Kaunis peitto; ihania ystävät!
    Tulkaapa te sieltä pohjoisesta vaikka junalla Seinäjoelle, niin viemme teidätkin tapaamaan Tapiota ja vaimoa. Poikakin on firmassa töissä. Kesällä olisi kiva retkeillä. Melkein voin luvata Intsun ja Heleenan olevan mukana, siis kolme autoa, ainakin!
    Pane hautumaan.
    Herättäjäjuhlien aikaan en ole kotona, valitettavasti!

    VastaaPoista
  7. Huima ero kerrosten valmistumisajassa, hyvä hankinta. :)

    Kaunis ja varmaan lämpöinen huopa.!

    VastaaPoista
  8. Huopa on tosi kaunis. Tosi kiva lahja. :)

    VastaaPoista
  9. Ihanan huovan kyllä sait! :) Meilläkin olisi huopa tarpeen, ja on meillä pari sellaista olemassakin, mutta kun ne tuppaavat katoamaan majanrakennustarpeiksi ja siinä sitten pölyyntymään, niin on pitänyt opetella ottamaan torkut ilman huopaa. Tuollainen itsekudottu huopa kyllä kelpaisi, ehkä joskus voisi käydä sellaisen kutomassa! :) Ja on tosiaan sinun värit tuossa huovassa, ihan samat värit, mitä sinulla on kuvassa päälläsi! :)

    VastaaPoista
  10. OI, onpa tosi kaunis huopa ja mitä ilmeisemmin tuli tarpeeseen.

    VastaaPoista
  11. Malli45: Kiitos kutsusta! Pitää panna harkintaan. ;) Siitähän tulisi varmaan hauska retki.

    Mari: Nehän huovat ovatkin mitä parhaimpia majan teossa! ;D Muistan kyllä hyvin ne ajat, kun meilläkin sellaisia rakennettiin. ;)

    MarjutJ: Niin tuli, mies on ottanut jo ainakin kahdet tirsat tuon alla! ;)

    VastaaPoista
  12. Kotona väsyneenä ja onnellisena. Olimme kyllä vähällä lähteä samantien takasin:).. kun lentokoneen ovet aukes niin just silloin aivaan hirvee tuuli ja räntäsade. Pelotti ja paleli kavellä kentalla pikkukengissä. No ilma vaihtui akkiä ja Oulussa paitoi jo aurinko.Onhan täällä keveät edistynyt kovastikkin parissa viikossa . Kauniin huivin olette saaneet<3

    VastaaPoista
  13. Seijasisko: Tervetuloa takaisin kotiin sieltä etelän mailta! Totta, etenee se meilläkin kevät ja joskus tulee kesä! ;)

    VastaaPoista
  14. Kaunis ja lämpimän näköinen huopa :)

    VastaaPoista
  15. Marjo: Juu kyllä peite on lämminkin. Testasin eilen, kun tansseja katsoessa lakoi viluttaa. ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.