Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 27. helmikuuta 2009

Flunssa iski tännekin

Nyt se iski tännekin se flunssa, jota tuntuu olevan siellä ja täällä ympäri koko maan. Ensin eilen illalla tuli kurkku kipeäksi ja sänky alkoi kutsua jo yhdeksältä, mikä ei ole ollenkaan tavallista minulle, joka kukun yleensä puoleen yöhön. Ei tämä ole ainakaan vielä kovin pahaksi äitynyt, mutta katsotaan nyt muutama päivä, miten käy. Minulle tulee aika harvoin flunssa ja saatan selvitä siitä parissa kolmessa päivässä.


No nyt on siis ollut hyvää aikaa istua kutimen kanssa ja koneella, kun eihän sitä sairaana jaksa mitään tehdä. ;D Olenkin kutonut baskerin Eilalta saadun ohjevihjeen perusteella ja aloitellut uusia tuplalapasia. Kiitokset ideasta Eilalle!




Malli mukailtu FiinaNeuleen ohjeesta baskeri Sarek-langasta.
Lankana minulla oli Novitan Karuselli 100% akryyli, jota kului 90 g. Sama neuletiheys kuin ohjeessa.
Puikot 6 ja 7 mm:t


Lanka on samaa, josta pari viikkoa sitten tein myssyä ja esittelinkin sitä hieman keskeneräisenä täällä. Purin sen siis ja tähän olomuotoon se lanka nyt päätyi. Tämä tuntuu nyt sellaiselta, että saattaa tulla käytettyäkin, jää siis itselle. Lankaa on vielä täysi kerä jäljellä ja aion kokeilla, tulisiko siitä jonkunkokoinen kaulaliina. Näkyi tätä lankaa olevan vielä kaupankin, joten tarvittaessa voin ostaa lisää. Oli muuten aika nihkeää kutoa tätä lankaa, nirskui ja narskui muovipuikoilla. Värit ovat yläkuvassa oikeammat.

Ainahan se on tiedetty, että neulominen ja yleensäkin käsityöt ovat aivoille hyväksi, eikö niin. Mutta nyt se on todistettu oikein tutkimuksella Amerikoissa. Täältä voit lukea hieman lisää, jos kiinnostaa.

Viikonloppu edessä ja Pohjois-Suomen koulujen hiihtolomaviikko alkamassa. Mukavaa ja rentouttavaa lomaa kaikille lomalaisille ja aurinkoisia päiviä kaikille tasapuolisesti!

15 kommenttia:

  1. Täällä taas on lomaviikko lopuillaan eikä flunssaa ole näkynyt, vaikka etukäteen olin ihan varma, että heti kun stressi laukeaa ja loma alkaa, flunssa iskee. Ehkä se iskee takaisin töihin mennessä? Pääasia, että jos iskee, niin iskee sitten sen verran tehokkaasti että on kuumetta. Jos ei ole kuumetta, menen tunnollisesti töihin.

    VastaaPoista
  2. Eikös ollutkin nopsa neuloa! Kaunis väri ja kutittamaton lanka, minä olen joskus Karusellista neulonut pipon, ruskeasävyisestä tosin.
    Paranemisiin, toivottavasti tauti talttuu pian!

    VastaaPoista
  3. voi vitsi mitä ihanan ihanaa täällä on tullut edelleen mä suunnittelen mun siilejä päässäni ja ihailen muiden tekemänä

    VastaaPoista
  4. Kauniin värinen baskeri!
    Toivottavasti toivut flunssasta pian. Tänne se ei ole vielä iskenyt(koputtaa puuta!).
    Aurinkoista viikonloppua ja pikaista paranemista!

    VastaaPoista
  5. Kiva malli.
    Lentsu on ikävä tauti, ja se tulee aina vaan uudestaan ja uudestaan ja...

    VastaaPoista
  6. Kaunis baskeri. :)

    Koitahhan toipua lentsusta. :)

    VastaaPoista
  7. Kaunis baskeri.Pikaista paranemista!

    VastaaPoista
  8. Villasukka: Niinhän se usein käy, että tunnollinen työntekijä sairastaa lomalla tai ainakin viikonloppuna. Jospa säästyisit tältä flunssa-aallolta kokonaan.

    Eila: Joo nopea oli tehdä eikä lanka tosiaankaan kutita. Ja tuntuu lämpimältäkin, vaikka on akryyliä. No kokeiltu on vain sisätiloissa. ;D

    Maikkili: Eikös sitä sanota, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! ;D

    Irina: Toivotaan, että flunssa kiertää sinut. :)
    Aurinkoa sinnekin!

    TeSa, Tupuna ja Seijasisko: Kiitos toivotuksista,yritän parantua lentsusta!! ;)

    VastaaPoista
  9. Nätti baskeri :)

    Harmi, että tuo lanka on pelkkää tekokuitua, kun siinä on kuitenkin kivat värisävyt. On jäänyt kyseinen lanka kokeilematta, kun tekokuitulangat tuntuvat minusta vähän inhottavan tuntuisilta. Tulee vähän sellainen olo, että on muovipussin sisällä ;D

    VastaaPoista
  10. Onpa kivan näköinen baskeri. :) Tutkimustulos oli myös hauska.

    VastaaPoista
  11. Kiva baskeri:-). Kivat värit.Käsityöt ovat siis dementtian ennaltaehkäisyä;-)
    Hyvä pointti.
    Paranemisia sinulle!.

    VastaaPoista
  12. Tess: Tämä lanka on yllättävän mukavan tuntuinen ollakseen 100% akryyliä. Kutoessa kyllä nihkeää, mutta ei kutita eikä tuntunut ollenkaan hiostavaltakaan, kun kävin tämä päässäni kaupassa tänään. Itseltä kyllä olisi jäänyt ostamatta ennakkoluulojen takia, mutta lahjaksi sain. :)

    Nna: Kiitos! ;)

    Villa Lankala: Nyt jos joku urputtaa liiasta käsityöntekemisestä, niin voimme vedota tuohon tutkimukseen! ;)

    VastaaPoista
  13. Paranemista! Minä ihmettelen täällä, enkö saakaan flunssaa, kun pitkän aikaa on vähän oireillut. Tosin jos tämä väsymys on jotain "piiloflunssaa" niin mieluummin sairastaisin sen kunnolla pois...

    Harmittaa kun tuossa Karusellissa on aivan ihania värejä, mutta tällaisena akryylihysteerikkona en viitsi sitä ostaa! :(

    VastaaPoista
  14. Toivotan pikaista paranemista!

    Kaunis baskeri!

    VastaaPoista
  15. Todella hieno aikaansaannos! Varmasti pitää lämpöisenä näin talvella. Meillä on myös nyt flunssaa talossa. Olenkin miettinyt, että laitan tilausta verkkoapteekkiin. Saa samalla varastoja täytettyä, nyt kun pöpöjä jyllää. https://www.vehkojanverkkoapteekki.fi/fi/

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.