Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Sydänkäpysiä

Nyt on itsenäisyyspäiväkin juhlittu. Eipä meillä kyllä mitään varsinaista juhlaa ollut. Mies oli taas hirvijahdissa, tuli kuitenkin jo iltapäivällä kotiin. Syötiin tavallista juhlavammin hirvenliha-kasvispataa ja avattiin viinipullokin, joten voitiin skoolata Suomelle. Iltakuudelta sitten kaksi kynttilää joka ikkunalle palamaan. Ja loppuiltahan kuluikin linnankutsuja TV:stä seuratessa.


Eilen päivällä tein piparitaikinan ja leivoin kokeeksi Kahvikaisan taatelikakkua, jonka ohjeen vasta löysin. Tulipa muuten hyvänmakuinen kakku, suosittelen kokeilemaan. Nyt ymmärrän, miksi ohje oli tehty kahdelle kakulle, kaksihan noita minunkin pitää vasta tehdä. Kakun pinta ei ole oikein kaunis, kun minulla ei ollut korppujauhoja ja jauhotin vuoan ruisrouheella, niin vähän tarttui. Mutta sehän ei makuun vaikuta. Piparit suunnittelin paistavani tänään, mutta jäi vielä jääkaappiin, kun en sitten ehtinytkään.

Sydänkäpysen sukat valmistuivat eilen illalla, joten nyt on koko setti sydänkäpysiä valmiina. Lapaskuun aikanahan tein tällä kuviolla lapaset ja nyt niille pariksi nämä sukat.



Malli perussukat Sydänkävyn kuviolla kokoa 32. Varresta aloitin, varren suussa 8 krs ja takana koko pituudelta resoria 2o, 2n, vahvistettu kanta ja kärjessä nauhakavennus
Lanka Novitan Nalle, kulutus 60 g
Puikot 2.5 mm, joilla 52 s


Kuvassa koko setti. Nyt näkyy tuo sydänkuviokin paremmin. Nämä ovat tilaustyö ja menevät 6-vuotiaalle tytölle, jos tilaaja nämä kelpuuttaa. Tilaus on nimittäin "hempeänväriset makkarasukat ja lapaset" ja minä mokasin taas. Kun tein ensin nuo lapaset, niin enhän minä enää sitten muistanut, että makkarasukat tilattiin. Huomasin erheeni vasta, kun sukat olivat jo valmiina, joten enpä alkanut purkaa vaan teen ne makkarasukatkin, kun lankaakin on vielä. Saa sitten tilaaja valita, kummat ottaa. Ja toiset jäävät sukkavarastooni odottamaan tarvitsijaa. Nyt siis makkarasukkia kutomaan! ;D

9 kommenttia:

  1. Minusta tuo setti on ihana. Kuinka kukaan voisi olla sitä ottamatta. Taatelikakku on ihanaa, se on iskän bravuuri. :)

    VastaaPoista
  2. Sievä lapas-sukkasetti! Pitääpä kokeilla tuota taatelikakun ohjetta, kävin jo kurkkaamassa miltä se näyttää!

    VastaaPoista
  3. Hirvenlihaa, njam. Sitä minäkin laittelin ja söin edellisessä elämässä, nykyään harvemmin.

    Kaunis neulesetti :)

    VastaaPoista
  4. Kaunis setti:)

    Taatelikakku on varmaan hyvää:)

    VastaaPoista
  5. Kyllä on kaunis setti ja ihanan värinen.
    Muuten kuuluuko Santtujen kukkia koskaan talvella? Koko kesän ne sun neuvoilla kukkivat myöhälle syksyyn,mutta nyt ei enää. Keväälläkö niitten taas pitäis aloittaa?

    VastaaPoista
  6. Ihana neulesetti. Ja väri on neitimäisen ihana.

    VastaaPoista
  7. Kaikille kiitos sukka-lapassetin kehuista! Taatelikakku muuten maistui tänäänkin hyvältä! ;D

    Intsu: Kyllä ne santut lepäävät talvella ja sitten keväällä alkavat taas kukkia!

    VastaaPoista
  8. Ihanat sukat ja lapaset. Taidanpa napata ohjeen metkaani tuolta Ullasta.
    Mukavaa joulunaikaa.

    VastaaPoista
  9. Jantta: Nappaa toki, tällä kuviolla saa kauniita sukkia ja lapasia. ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.