Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 29. joulukuuta 2008

Joululahjoista

Näin upeaa auringonlaskua saimme ihailla tänään. Oli kuin punainen tulimeri. Huomenna siis on kaunis ilma, mikäli vanhan kansan sanonta "illan rusko, päivän paiste" pitää paikkansa nykyäänkin.



Pieni raportti joululahjoista. Raportti on pieni, koska tein vain pari lahjaa itse. Miniä sai uudet patalaput vasta remontoituun keittiöönsä ja poika kynsikkäät entisten kulahtaneiden sijaan.


Patalaput tein virkkaamalla kelta-oranssi-ruskean sävyisestä hahtuvalangasta. Lanka oli lapasten teosta jäänyttä ja tuli käytettyä niin loppuun, että toisen raksiin piti tehdä muutama silmukka eri värillä.

Tässä lappuset valmiina. Keksustaan virkkasin Nalle-langasta pienet kukat somisteeksi ja peittämään reikää, joka ei huopunut umpeen, kuten olin toivonut.


Huovuttamattomat laput olivat 26-27 cm halkaisijaltaan. Pesu 40 asteen kirjopesussa ja laput aivan sopivan kokoiset (20-21 cm halkaisija).


Marraskuussa käydessäni pojan luona huomasin hänen kynsikkäidensä olevan jo aika kulahtaneet. Niinpä tikuttelin hänelle uudet. Minulla on yksi pojan parittomaksi jäänyt kynsikäs täällä kotona ja sen mukaan oli hyvä tehdä uusia, tuli sopivan kokoiset.
Kynsikkäissä Ursus-kämmekkäiden palmikko Ullasta, muuten tein omasta päästä. Lankana SandesGarnin Smart, jota meni hiukan vajaa 100 g. Puikot 3.5 mm:t.

Tähän kaivoin vielä kuvan edellisistä kynsikkäistä, jotka ovat lämmittäneet poikamme käsiä pari kolme vuotta.

7 kommenttia:

  1. Kivat kynsikkäät ja nuo patalaput ovat somat.

    VastaaPoista
  2. Nuo patalaput on ihanan väriset. Ja kynsikkäät komian näköiset.

    VastaaPoista
  3. Olipa hieno maisemakuva, tuostahan saisi kauniin taulun=D
    Myös käsityöt olivat kauniita, varsinkin ihastuin noihin kynsikkäisiin=D
    Onnekasta vuotta 2009!!!

    VastaaPoista
  4. Patalaput ovat kuin pienet auringot! Ihanat.Jostain syystä harmaa väri sopii mielestäni tosi hyvin sukkiin ja lapasiin. Tuo palmikko näyttää upealta noissa harmaissa kynsikkäissä.

    VastaaPoista
  5. Ihanat nuo patalaput!

    VastaaPoista
  6. Palmikkokynsikkäät!!... niistä pidän.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.