Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 3. marraskuuta 2008

Lapaskuun tuotanto käynnistyy vähitellen

Kaunis aurinkoinen päivä hellii meitä tänään! Mittari näyttää nollaa, joten vesi tippuu räystäiltä, kun aurinko sulattaa lämmöllään lunta. Kävin joku aika sitten pienellä kävelylenkillä ja nautin ihanasta säästä. Ilma oli puhdasta ja mukavaa hengittää näin flunssaisenakin. Jotenkin tuntui hyvin keväiseltä, harakat räkättivät männikössä, melkein odotti talitiaisten titityytä. Mutta sitä ei kuulunut, sen sijaan tiaiset kyllä viihtyvät ja viihdyttävät meitä keittiön ikkunan edessä olevalla ruokintapaikalla, jossa tarjoamme niille ruokaa talipalloista. Mietimme, aloitammeko lintujen talviruokintaa. Lopulta päädyimme kuitenkin pelkkiin talipalloihin, niitä kun voi jättää useamman roikkumaan ja linnuilla syötävää riittää pidemmäksi aikaa, vaikka emme aina olisi paikan päällä huolehtimassa tarjoilusta.


Lapaskuun ensimmäiset lapaset sitten valmistuivat viime yönä. Uni oli hukassa joten nousin tekemään nämä valmiiksi. Siis ensimmäiset tuplalapaseni. Ja heti piti ruveta miettimään, voisiko tämän tehdä toisinkin päin. Siis kärjestä aloittaen? Onko joku tehnyt? Taidan kokeilla, kun minulle tuli noita tehdessä tunne, että niin voisi olla helpompaa. No ei tämäkään tapa vaikea ole, mutta lapasten tekeminen yhtä suuriksi vaatii huolellisuutta ja nyt minusta ei siihen ollut. Kyllähän minä muuten, mutta kun tämä flunssa...! ;D Siis jouduin purkamaan ja lyhentämään valmista lapasta, ettei sisäpuolelle jäisi kovin paljon möykkyjä.

Malli Tuplalapaset Ullasta, ohjeen tekijä Pia Tuononen
Lanka Novitan Nalle, menekki n. 90 g, silmukoita aloituksessa 48
Puikot 3 mm
Koko 12v

Tässä näyttää olevan kaksi oikean käden lapasta! ;D Siis esillä molemmat puolet näistä Alisan lapasista. Nämähän lähtevät tällä viikolla Hollolaan lämmittämään kummityttömme kätösiä. Tiedustelin Alisalta, millaiset sukat ja lapaset hänelle tekisin ja toivomus oli punaiset valkoisin raidoin. Sukat valmistuivat Sukkasadon aikana ja lapaset nyt. Joten tällaisia täältä on tulossa sinulle, Alisa, varsinaisen synttärilahjan kanssa, jos satut täällä Lankapirtissä käymään.

Nyt pitäisi lähteä panemaan seuraavat lapaset puikoille, mutta en vielä tiedä, mitkä. Vaihtoehtoja on useita mielessä ja lankojakin valittu. Pitänee ottaa se lanka, mikä voimakkaimmin vaatii puikoille pääsyä.

14 kommenttia:

  1. Johan olitkin tosi nopea. Ihanan pirtsakka punainen.

    VastaaPoista
  2. Kylläpäs ne näyttävät lämpimiltä!

    VastaaPoista
  3. Mulla odottelee yksi Suuren käsityölehden tuplatumppujen ohje, tai on odotellu jo elokuusta saakka :) En ole tehny lapasia pitkään aikaan, inhoan peukaloiden tekemistä aivan erityisesti.

    VastaaPoista
  4. Tesa: Joutuinhan sitä pieniä lapasia tekee. :)

    Eila: Ja kaksinkertaisina tuntuvat kädessä lämpimiltä, ainakin näin sisällä. ;)

    Tiina: Ai jaa, käsityölehdessäkin on ollut tuplalapasten ohje. Missähän numerossa, olisi mielenkiintoista verrata näitä ohjeita. Minäkin muuten inhoan peukalon tekoa. ;D

    VastaaPoista
  5. Lämpöisen näköiset lapaset :)
    En ole koskaan tehnyt tuplalapasia,olishan ne lämpöisemmät kuin yksinkertaiset.

    VastaaPoista
  6. En tiedä valitettavasti, missä lehdessä se ohje on ollut, sillä olen saanut kaveriltani kopion ja hänelläkin oli vain kopio, ei alkuperäistä lehteä. Saatan kyllä joskus töissä skannata ohjeen ja pistää sen sinulle vaikkapa maililla, jos kiinnostaa. Näissä lapasissa on sellainen tähtikuvio.

    VastaaPoista
  7. Kauniin ja lämpimän näköiset lapaset. Valmistuivatkin nopeasti. Minulla ei vielä ole edes kunnon lapassuunnitelmaa, ehkä otankin sitten loppukirin myöhemmin.

    VastaaPoista
  8. Kivalta näyttävät nuo tuplat. Kävin kurkkaamassa ohjettakin, aika helpon tuntuinen. En kuitenkaan nyt aio tehdä sellaisia. Ekat lapaset on alulla, mutta nyt on työn alla kolme neuletta, joita vuorotellen tikuttelen, joten lapasten valmistuminen saattaa kestää. En minäkään muistini mukaan tykkää peukalon tekemisestä. Saa nähdä miltä nyt tuntuu! ;)

    VastaaPoista
  9. Nätit lapaset! Noita kaksinkertaisia lapasia ajattelin minäkin kokeilla, kunhan saan nämä ensimmäiset puikoilta.. ;o)

    VastaaPoista
  10. Katohan, sinä olet jo ehtinyt! Minä tässä vasta mallia valitsen - vaikka ei sen puoleen, yöunet maistuvat niin hyvältä minulle näin pimeinä syysöinä, että käsityöt jäävät vähemmälle kuin kesällä :) Upean väriset lapaset sinä olet kyllä tehnyt. Värikin jo lämmittää (saati sitten kaksinkertaisuus vielä)!

    VastaaPoista
  11. Tupuna: Ekat nämä mullekin ovat eikä käyttökokemuksesta ole tietoa, mutta lämpimmät varmaan. Varmaan oikein oivalliset lapsille.

    Tiina: Mielelläni sen ottaisin, mutta jos siitä on kovin vaivaa, niin ei kannata.

    Nna: Kiitos! Vielä ehdit hyvin mukaan lapastelemaan! Äkkiähän lapasia tikuttelee, jos ei ole kovin hankala malli ja hyvin ohut lanka.

    Marleena: Kiitos! Tuplalapset olisivat varmaan hyviä M:n pojille!

    Pirjo-Riitta: Kiitos! Teilläkin voisi olla käyttöä tuolalapasille! ;)

    Pappi puikoissa: Joo valmista tuli jo! ;D Minä kun joskus yölläkin tikuttelen! ;DDD Mielenkiinnolla odottelen käyttökokemuksia näistä tuplalapasista nimenomaan lasten lapasina.

    VastaaPoista
  12. Oi nuo ovat varmasti lämpimät ja värikin niin lämmin!

    VastaaPoista
  13. Eipä sormia varmasti kylmä ihanan punaisissa lapasissa :)
    Sulle on haaste blogissani !

    VastaaPoista
  14. Palaga: Lämpimiltä tosiaan tuntuvat!

    Lettu: Punainenhan on tunnetusti lämmin väri! Kiitos sinulle!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.