Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 30. lokakuuta 2008

Tumpputupalainen täällä

Heinälato alkaa täyttyä ja Sukkasadon korjuu päättyä, joten Lapaskuu saa alkaa! Se on kiva, päästään vähän erilaisiin töihin.

Meitä lapastelijoita on niin paljon, että meidät on jaettu kahteen ryhmään, minä kuulun Tumpputupaan. Nyt sitten kiireesti valitsemaan malleja, lankoja ja puikkoja. Itse olen päättänyt aloittaa kummitytön lapasilla. Hänellä on viikon päästä synttärit ja pakettiin pitäisi saada lapasetkin mukaan. Sukat ovat jo valmiina. Sitten tikuttelen niin paljon lapasia kuin mukavalta tuntuu, näin olen ajatellut. Tytär on tilannut huovutetut lapaset ja niihin on lanka jo ostettu. Yksi malli, mikä houkuttelee minua kovasti, on Kainuun kukkalapaset, joiden ohjeen olen jo hankkinut. Myös Haaviston kirjasta päässee joitakin malleja puikoilleni. Lapasten tarvitsijoita tuntuu lähipiirissäni olevan useita ja joitakin pareja voin jemmata tuonne sängyn alle lahjavarastoon. Saapa nähdä, riittääkö yksi kuukausi lapasteluun. :)


Vanhoja tässä vähän muistelen ja rupean vaikkapa näiden kolme vuotta sitten valmistuneiden lapasten avulla siirtämään ajatuksiani sukista lapasiin. Nämäkin lapaset matkasivat aikoinaan yllämainitulle kummityttärelle muistaakseni silloinkin synttäripaketissa.
Mutta vielä on puikoilla Sukkasadon viimeisiä rippeitä, saa nähdä ehtiikö ajoissa Heinälatoon. Joten lähden tästä tikuttelemaan.

10 kommenttia:

  1. Eripuolilla ollaan...olen Kinnaskopassa :)
    Sievät lapaset olet neulonut:)

    VastaaPoista
  2. Kauniit lapaset! Kiitos sukkaohjeesta, olin ihan innoissani ja aloitin jo, vaikka keskeneräisiä on kahdetkin.

    VastaaPoista
  3. Tupuna: Niinpä ollaan mutta yhteen hiileen puhalletaan, eikös vaan! ;D
    Kiitos lapaskehuista!

    Aamulla kehuin sinulle aurinkoista ilmaa, mutta se ilo loppui lyhyeen. Ennen puolta päivää nousi sumu, jota riitti koko päivän. :(

    Marle: Kiitti kehuista! Se on aika koukuttava malli muuten, että saattaa valmistua noita keskeneräisiä ennen. ;D

    VastaaPoista
  4. Onpa nätit lapaset! Mie edelleen odotan, josko joulun jälkeen uskaltaisin taas kokeilla kirjoneuletta... Pitäiski ottaa kuva siitä edellisestä yrityksestä.

    Mulla oli sattunut tuohon postaukseen kissojen nimet väärään järjestykseen, eli vaaleampi on Pikseli ja tummempi Piko, paremmin Kissinä tunnettu. Pikselikin on jo kerran hypännyt vessanpönttöön. Noin houkuttelevaa jahdattavaa ei silloin ollu, ja kun todistajia ei ollu niin vaikea sanoa miksi se sinne hyppäsi. Teki varmaan pienen virhearvion :)

    VastaaPoista
  5. Oi kuinka nätit noi lapset ovat!

    VastaaPoista
  6. Sievät lapaset nuo!

    Ja kiitos sinulle käynnistäsi ja kommentistasi blogissani! Piipahdinkin täällä sinun puolellasi jo aamulla tumpputupalaisia selatessani, ja lisäsin suosikkeihinkin, mutta jäi kommentti laittamatta silloin.

    VastaaPoista
  7. Katsoinkin jo Tumpputuvasta, että ollaan samalla puolella. Jos lapasia valmistuu samalla vauhdilla kuin sukkia, nin monet sormet tulevat lämpiämään ensi kuun aikana.

    VastaaPoista
  8. Ja tuolla edellisellä kommentilla tarkoitin tietysti sinua, itse ajattelin tyytyä ihan vain muutamiin lapasiin.

    VastaaPoista
  9. Nna: Lapaskuun lopussa nähdään, onko tahti ollut sama! ;D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.