Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 24. syyskuuta 2008

Viikonlopun satoa

Tänään on ollut ihana aurinkoinen päivä, melko lämmintäkin. Minä nautin tästä ihanuudesta pihatöitä tekemällä. Vähän siivoilin perennapenkkejä ja leikkelin heiniä seinän vierustoilta ym. vastaavista paikoista, joihin ei ruohonleikkurilla pääse.

Tämä viikko on ollut vähän hiljaisempaa käsityörintamalla, mutta kuitenkin on koko ajan jonkin verran edetty. Viikonloppuna aloitetut sukat ovat edenneet jo toisen sukan terän suoraan osaan. Niistä myöhemmin lisää, mutta nyt esittelen viikonloppuna Kainuussa valmistuneet sukat. Nämä on tehty samasta langasta kuin Jules-sukat ja ajateltu Jules-sukkien saajan vaimolle. Siksi valitsin malliksi vähän samantapaisen kuvion, kun halusin kuitenkin tehdä hiukan erilaiset. Varresta aloitettu sukka vahvistetulla kantapäällä ja sädekavennuksella, kuten useimmat minun kutomani sukat ovatkin.


Malli Menehune Socks koko 35-36
Lanka Novitan Nalle farkunsininen n. 75 g
Puikot 3.5 mm silmukoita 48



Malli oli selkeä ja helposti mieleen jäävä. Oikeiden ja nurjien silmukoiden erilaisilla ryhmittelyillä saadaan aikaan rauhallinen kuviointi. Kiva konstailematon malli, jonka olen joskus tallentanut ja nyt pääsi ensi kertaa puikoilleni. Saatanpa tehdä joskus toisetkin.

Mutta nyt taidan tehdä blogikierroksen ja sitten tikuttelemaan niitä kesken olevia.


9 kommenttia:

  1. Tervehdys Matleena!Olen pikkuhiljaa pitkän kesätauon jälkeen palailemassa blogisivuille.Jotakin toki olen kesän aikana neulonutkin,mutta kovin paljon en ole tekemisistäni kertoillut tai niitä kuvannut.On ollut suorastaan ikävä blogiystäviä.-Mukavia,aurinkoisia syyspäiviä Sinulle.

    VastaaPoista
  2. Kauniit sukat, kuten niin monet muutkin neulomasi. Mielenkiintoisia malleja, kunpa vain englannin kieleni kääntyisi paremmin että jaksaisin suomennella ohjekuvioita. Jos sinulla on helppoja kuviomalleja suomeksi "takaraivossa", niin mielelläni niitä ottaisin vastaan :)

    Kaunista syksyä!

    VastaaPoista
  3. Famu: Tervehdys, kamu! Kiva kuulla sinusta taas pitkästä aikaa :) Olenkin kaipaillut.
    Aurinkoisia päiviä sinullekin!

    Kangaskasa: Kiitos kehuista! Kun teen paljon sukkia, niin niihin haluaa aina uusia malleja. Ja kun on paljon uusia malleja, pitää kutoa paljon sukkia! ;D

    Huonosti minäkin englantia osaan, siksi minä pyrin löytämään sellaisia ohjeita, joissa mallikuvio on kaaviona. Sitä ymmärrän paremmin ilman sanakirjaa. Minäpä katselen lähipäivinä tuota ohjekansiotani, mitä sieltä löytyy, ja sitten palaan asiaan.

    Kaunista aurinkoista syksyö sinullekin!

    VastaaPoista
  4. Tosi kivannäköiset sukat!<3

    VastaaPoista
  5. Kauniit sukat :)
    Minulla on ihan sama ongelma kuin Kangaskasalla:)

    VastaaPoista
  6. Seijasisko ja Tupuna: Kiitos kehuista! :D

    VastaaPoista
  7. Kaunis syksyinen sää on täällä meilläkin! Kävin nappaamassa karvisen ja ihailin samalla vastavalmistuneita sukkiasi!

    VastaaPoista
  8. Eila ja Pappi puikoissa: Kiva, kun kävitte! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.