Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

tiistai 26. elokuuta 2008

Aamu orkideoille

Tänä aamuna on Lankapirtissä hoidettu orkideoja. Nyt viikonloppuna sain taas lahjaksi orkidean, se on neljäs orkideani, kaikki kuuluvat Phalaenopsis-sukuun. Nyt voi sanoa, että minulla on riittävästi orkideoja. Kauniita ja ihaniahan ne ovat kukkiessaan, mutta ne vaativat ison tilan ympärilleen. Ja semmoista riittävää tilaa, jossa ne saisivat valoakin sopivasti, on rajallinen määrä. Hoitohan on helppoa, kastelua parin viikon välein ja sumutusta silloin, kun sattuu muistamaan.

Tässä uusin Phalaenopsikseni. Tämäkin on vaaleanpunainen, mutta hiukan erilainen kuin edelliset kaksi vaaleanpunaistani. Se neljäs on sitten puhtaan valkoinen. Huomaan muuten, että kuvaan on päässyt mukaan myös ruuvimeisseli, jota ei kyllä tarvita näiden hoidossa.

Tässä lähikuvaa uutukaisesta. Tässä ei oikein hyvin näy vaaleanpunaisten terälehtien viiruisuus. Sen sijaan tuon huulion tummempi puna tulee esiin aika hyvin. Kauempaa kun tätä katsoo, näyttää kuin siinä olisi parvi pehosia. Eipä siis ole ihme, että näitä kutsutaan myös perhosorkideoiksi.

Käsityörintamallakin on edetty. Palapeitto on valmis, mutta siitä kuvia vasta myöhemmin. On myös tunnustettava, etten sitten voinut vastustaa Sockina Cotton (katso 20.8) langan houkutusta, vaan siitä on sukat valmistumassa hyvää vauhtia, ehkä jo tänään. Alun perinhän ajattelin niitä sukkasadon ensimmäisiksi sukiksi.

3 kommenttia:

  1. Kaunis on orkideasi,,,,noin paljon kukkasiakin kerralla :)
    Totta, että vaativat paljon tilaa.

    Minulla yksi kukassa ja kahdessa nuppuja, että aika kehno tilanne kaunokaisillani :)

    VastaaPoista
  2. Ihanaiset orkideat!
    Pitää tänään tai huomenissa katsastaa, miten elvytyksessä oleva orkideani oikeasti jaksaa. Ilmajuuret voivat kyllä hyvin, mutta muu on vielä sammaleen kätköissä. Saa nähdä, saanko siitä vielä kasvavan yksilön?

    VastaaPoista
  3. Tupuna: Kaunis tämä on ja tykkään kovasti, mutta niistä itsekukitetuista tuntee ylpeyttä, kun on saanut ne kukkaan. Joten kohta sinäkin saat taas katsella ylpeänä hoidokkiasi.

    Marleena: Kiva kun olet innostunut kommentoimaan! :-D Muistathan, että orkidean hyvinvointi on kiinni ilmajuurista, joten luultavasti itse kasvikin on virkistymässä. Älä pidä kiirettä sammaleen poistamisella.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.