Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 16. toukokuuta 2008

Jotain on tikuteltu

Kesälämpöisen vapunseudun jälkeen tullut viileä ilmanala tuntuu vain jatkuvan ja jatkuvan ainakin täällä pohjoisessa. Eilen satoi vuoroin vettä ja lunta, vuoroin paistoi sentään aurinkokin, mutta kylmää oli silloinkin. Pihatyöt eivät ollenkaan innosta, kun pitäisi pukea melkein talvivaatteet taretakseen pihalla. Tänään sentään käytiin Oulun kesäpihamessuilla toivoen, että sieltä löytyisi inspistä pihatöihin. Messut olivat jonkinmoinen pettymys minulle. Olin odottanut enempi varsinaiseen pihanhoitoon liittyviä juttuja, mutta niitä oli vain pari. Kaikenlaista muuta kojua kyllä oli vaatemyyjistä taulukauppiaaseen ja silmälasien puhdistajiin. No tulipahan käytyä ja nähtyä.

Edit. Nyt tarkemmin messukäyntiämme pohdittuani uskon, että meillä jäi pääosa messualueesta näkemättä. Olikohan opasteet kunnossa vai meillä silmälaput! Harmittaa kyllä, harkitsen uutta käyntiä.


Käsityörintamalla on valmistunut kaksosten bolerot muuten, mutta napit puuttuvat. Tyttöjen kanssa oli puhe, että saisivat itse valita mieleisensä napit boleroihin. Nyt meidän pitäisi vain päästä yhdessä nappikauppaan, ehkä huomenna. Kuvia sitten täysin valmiista töistä.

Valmistunut on myös pikku-Veeran kesämyssy, soma kuin mansikka. Ullaneuleen ohjeella Rose tikuttelin. Sen verran muutin ohjetta, että tein aloituksen 220 silmukalla ja lierin molemmilla kavennuskerroksilla kudoin 1o, 2o yht. ja varsinaisen myssyosan ihan ohjeen mukaan. Näin minusta tuli ihan riittävästi röyhelöä reunaan. Tätäkään tekelettä en ole vielä päässyt saajalleen kokeilemaan, joten jää nähtäväksi, sattuiko isotädillä tulemaan oikea koko.


Kuvan punainen väri ei ole luonnossa noin räiskyvän punainen vaikka hehkeä punainen onkin. Lankana on Tennesee, joita on jäänyt 1990-luvulla tyttäreni puserolangoista. Äitini kutoi hänelle puseron, johon minä sitten silmukoita jäljentäen kirjoin kukkia. Ohje taisi olla Käsityökerhon lehdessä. Minäpä katselen, sattuuko meillä olemaan kuvaa, jossa pusero olisi tyttären yllä.

Nyt on puikoilla itselle Revontuli-huivi, mutta näyttää uhkaavasti siltä, että lanka taitaa loppua kesken. Ja kun sekin on muutaman vuoden marinoitunutta lankaa, niin sitähän ei saa enää mistään lisää. Nyt työ on tauolla ja harkitsen, mitä teen sen kanssa. On kyllä jokseenkin tyhjä olo, kun ei ole mitään työtä, jota voisin tehdä. Keskeneräisiä töitä huivini lisäksi on kai pari kolme, mutta ne eivät nyt ole ajankohtaisia vaan saavat odottaa sopivampaa aikaa. Eiköhän tääsä jotain keksitä.

Näissä merkeissä toivottelen kaikille rentouttavaa viikonloppua!

4 kommenttia:

  1. Söpö myssy siellä valmistunut! Joo, joskus käsitöissä tulee pieni luova tauko:)Varsinkin just noin,jos lanka loppuu kesken tai jotenkin ei mene niinkuin olisi kuvitellut,niin menee "pasmat sekaisin",ennenkuin saa taas uudesta työstä kiinni.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Matleena kommentistasi.-Lappuja täällä edelleen virkkailen,vaikkakin nyt vähän pienempiä.Tarkoitus olisi saada kotisohvalle kesätyyny toisen kaveriksi.- Juu,kyllä se on aivan pääsemätön paikka,jos ei ole käsityötä,mitä tehdä heti edellisen työn valmistuttua.

    VastaaPoista
  3. Sievä myssy:)
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Kiitos vain vierailusta, tanssin ystävä! - Osaisinpa tosiaan minäkin! Täytyy kyllä myöntää, että kun on oikein hyvä tanssittaja (olen eläissäni 2 sellaisen kanssa tanssinut), niin sitä luulee osaavansa, kun tuntee ikäänkuin olevansa ilmassa. Mutta ukkokullan kanssa menee vähän vasenjalkaiseksi, kun muistutamme sitten molemmat "Kanki-Kaikkosta"... - Mutta asiasta toiseen: on söpönen mansikkamyssy! Luulenpa, että tulee pukemaan hyvin kantajaansa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.