Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 2. maaliskuuta 2008

Lumilinnassa

Aikoinaan saksankielen maikkamme sanoi usein "tämä on se poikkeus, joka vahvistaa säännön". Se tuli mieleeni, kun huomasin päivieni tulleen kiireisiksi. Kun sain jättää työelämän kiireineen, päätin ettei minulle enää tule kiirettä, kun saan itse valita tahtini. Mutta nyt kulunut viikko on ollut aika kiireistä ja lisää on luvassa, kun valmistelemme muuttoa Oulun seudulle. On pakkaamista ja tavaroiden kuljettelua sinne ja tänne. Taas kerran olen kauhuissani tavarapaljoudesta, jonka olemme haalineet. No onhan toki osa tullut lahjoina ilman omaa syytämme. Mutta liikaa sitä on kuitenkin. Onneksi tämä kiire on ohi ennen kesää.





Päättyvällä viikolla minulla oli mieluinen vieras, ystävätär Hämeenlinnasta. Hän oli jo pitkään suunnitellut tulevansa käymään Kemissä talvella päästäkseen myös lumilinnaan. Ja nyt se sitten toteutui. Tutkiskelimme lumilinnaa kauniina aurinkoisena päivänä. Tässä muutamia kuvia visiitistämme. Yllä olevassa kuvassa ystäväni linnan portilla.




Yksi linnan ravintolasaleista, taitaa olla nimeltään ryhmähuone tai jotain vastaavaa. Pitkät pöydät ovat loivasti kaarevia.





Ja tässä Matleena itse ravintolasalissa, myyntitiski taustalla. Linnassa on lukuisia jääveistoksia osa värivaloin tehostettuina ja seiniä koristaa erilaiset lumenpintaan kaiverretut kuvioinnit. Joka vuosihan linna on ollut erilainen, tämä nykyinen on järjestyksessä 13.





Vähän olen käsitöitäkin sentään tehnyt. Miniän säärystimet ovat valmiina odottamassa postitusta. Samoin on valmiiksi saatu yllä olevat kirjoneulesukat Aron-pojalle (7-v.). Nämä kudoin tilauksesta, kun pojan äiti oli nähnyt kirjoneulekautenani tikuttamiani sukkia ja halusi pojalleen tällaiset. Lankana on Novita Nalle ja puikot taisi olla 3:n Addit.
Nyt on teon alla Jussi-sukat mustasta langasta ja valkoisesta AnninKaisen Sanni-sukat. Mustaa näen kutoa vain päivänvalolla ja iltahetkiin on sitten tuo valkoinen. Mutta näistä sitten lisää, kunhan ovat valmiit.


Nyt lähden jatkamaan pakkaustouhuja. Pakkaamisen ohessa valmistelen myös myytäviä tavaroita kirpputorille. Olen nim. varannut paikallisesta kirpparista myyntipöydän toiveena saada osan tavaroista sitä kautta kierrätettyä ja mahdollisesti järkevään käyttöön.

7 kommenttia:

  1. Upea jäälinna!

    Kauniit sukat olet neulonut!

    Voimia muuttoon!

    VastaaPoista
  2. Kauniit sukat :)

    Kemin jäälinnassa ei ole tullut koskaan käytyä, vaikka eipä sinne ihan hirvittävän pitkä matka edes ole. Monesti olen ajatellut, mutta sille asteelle se on sitten jäänytkin.

    Tsemppiä muuttotouhuihin!

    VastaaPoista
  3. Tulipa ihan sellanen olo että pitäis päästä lumilinnaan :) Kerran on siellä tullut käytyä, vaikka Kemissä olen lukemattomat kerrat vieraillut kummitätini luona. Jospa se tuossa vielä huhtikuulla olisi auki, silloin kun satun siitä ohi kulkemaan :)

    täältähän löytyy kivoja töitä :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos käynnistä, tulin vastavierailulle. Kiva kun löytyi taas minulle uusi blogi tutkittavaksi.

    VastaaPoista
  5. Jäälinna olisi varmaan käymisen arvoinen paikka.
    Hienot sukat ja kiitos vierailusta blogiini.

    VastaaPoista
  6. Kiitos kaikille kommenteista!

    Lumilinnaan haikailijoiden toivotan tervetulleeksi tutustumaan siihen. Sehän on muuten joka vuosi erilainen. Ja varsinkin ensikertalaiset ovat yleensä aina ihastuksissaan linnan tunnelmasta ja kauneudesta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.