Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 9. kesäkuuta 2014

Kesäkuun alussa valmistuneet


Kesäkuu on lipsahtanut jo kolmanneksen verran ohi. On saatu nauttia helteestäkin, minun mielestäni aivan sopivasti. Tykkään lämpimistä, aurinkoisista päivistä, mutta en kovin pitkään yhteen menoon. Tänään on taas viileää ja sateista. Sadettakin tarvisemme, että luonto voisi hyvin, joten siedän sitäkin.

Varsinkin sateen ropistessa olen heilutellut puikkoja suhteellisen ahkerasti, niinpä voin esittellä nyt alkukuun tuloksen.



2.6. valmistuivat nämä perussukat kokoa 39. Tikutettu vyötteettömästä langasta, joka on uskoakseni Nallea,  ja Nalle Taika -langasta, joita kului yhteensä 80 g. Kaksi kerrosta kerrallaan kummallakin värillä raitaosuuksissa. 
Silmukoita 52 ja puikot 3mm. 


Mitä noista kertoisin muuta, ihan tavissukat. Aika monet sukat olen näin raidoittaen tehnyt ja mukavailta nämäkin silmissäni näyttävät, vaikka kutominen tuntui tällä kertaa jotenkin tylsältä. Johtuikohan tunne siitä, että odotin hiukan erilaista lopputulosta tästä väriyhdistelmästä. Mutta näillekin käyttäjä varmaan aikanaan löytyy, nyt jäävät jemmapussiini odottamaan.



 


 Mökkireissulla 6.6. valmistui sytomyssy Elli-mallilla.
Lankana Mark&Kattens Trio (58% viskoosia, 42% puuvillaa), jota upposi myssyn koko kerällinen eli 50 g (vain 2-3. metrin pätkä jäi)
Silmukoita 40 s, ensimmäiseen käännökseen 27 s, puikot 4 mm.
Ohjehan on omani ja löytyy täältä 



 

Jo samana päivänä valmistui taas sytomyssy, mutta nyt sinisestä Trio-langasta mallina kierreraidat nostetuin silmukoin. Langanmenekki tähänkin myssyyn 50 g.
Silmukoita työssä 104 ja puikot 4 mm paitsi resorissa 3.5 mm. 




Päälaella kierteet lähenevät toisiaan ja yhtyvät lopulta.

Kyseinen Trio-lanka oli minulle aivan uusi tuttavuus. Siinä saman värin sävyt liukuvat mukavasti samoin kuin vuorottelevat viskoosi-  ja puuvillaosuudet. Viskoosi kiiltää kivasti puuvilla seasta, mutta ei erotu liiaksi. Kuvissakaan sitä ei juuri huomaa muualla kuin tuossa päälakikuvassa (keskustasta hiukan alaviistoon oikealle). Tätä Trio-lankaa ostin Oulun Lankamaailman poistolangoista hyvin edulliseen hintaan ja sitä on minulla vielä muutamia keriä jäljellä, joten lisää myssyjä on odotettavissa. On muuten kivaa neulottavaa tämä lanka.



Woolin ja muiden Etiopian nuttuun sopivien lankojen tuhoaminen lankavarastostani jatkuu. Yksi vauvan setti ko. langoista  syntyi hiljalleen tämän kesäkuun aikana. Nutun aloitin heti raitasukkien jälkeen, seuraavaksi pääsi myssy puikoille, sitten juna sukat ja lopulta eilen nuo pienemmät sukat.




 
 Etiopian nuttu, myssy ja kahdet sukat lankoina harmaa Novita Wool Sävy ja punainen Wool ja Maija, menekki yhteensä 170g.
Puikot 3 mm pyörö ja sukkikset
Nuttu pyörönä aivan tämän ohjeen mukaan, myssy "omasta päästä" 80. silmukalla aloittaen, junasukat hiukan muunneltuna ja vasemmalla olevat sukat 36. silmukalla taas "omasta päästä".


Sukat, varsinkin nuo junasukat näyttävät julmetun isoilta nutun rinnalla. Siksi teinkin nuo toiset vähän pienemmät tähän settiin ja annan junasukat johonkin muuhun hyväntekeväisyyskeräykseen.


Miellyttävää kesäistä viikkoa kaikille! Ensi viikolla onkin sitten jo juhannus.




 

14 kommenttia:

  1. Oletkin ehtinyt neuloa aika paljon. Minulla on aina vaan yksi iso työ kesken.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjut,minulla saattaa olla pari, enintään kolme työtä yhtä aikaa tekeillä, jos ei lasketa UFOja. ;)

      Poista
  2. Nätit sukat! Nuttusetistä tulee mieleen jotenkin Jussi-paita, vaikkei tuossa sitä vinoneliökuviota olekaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MariJ, tiedätkö, minulla itselläkin kävi Jussi-paita mielessä jossain vaiheessa nuttusetistä kuvaa ottaessani. :)

      Poista
  3. Hei Matleena:) nätit sukat tuli langoistasi, mie tykkään, nuttu settikin on tosi söötti, harmaa ja punainen on kiva yhdistelmä:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Anni ja kiitos kannustavista sanopistasi! :)

      Poista
  4. Ihanat pirteät sukat. Jaa,jaa,nyt on Etiopian vauvalle pohjalaisasusteet:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Intsu, totta, pohjalaisvärejä sinne eteläänkin. ;)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Sirkkis, vauvojen asusteet ovat niin hellyttävuä. :)

      Poista
  6. Kauniit sukat olet tehnynnä ja ahkeroinut monia sytomyssyjä. Minäkin sain täällä reissussa yhden keskeneräisen sytomyssyn valmiiksi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.