Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 4. huhtikuuta 2009

Tikullako silmään

Taas rupesin vanhoja muistelemaan, vaikka kuinka sanotaan, että sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistelee! Lupasin nimittäin Pappi puikoissa -blogin Outille, että vilautan vanhoja pannumyssyjä enemmänkin kuin tuossa pari päivitystä sitten. Ja joskus aiemmin on jonkun muunkin kanssa ollut puhetta näistä teepannun myssyistä, jotka muutamia vuosia sitten olen kutonut.




Pannumyssyt on kudottu muistaakseni 7veljestä-langasta ja ohje taisi olla jossakin Suuressa Käsityölehdessä. Tekniikka oli jotenkin sellainen, että vuoroin kudottiin molemmilla langoilla n. 10 silmukkaa aina oikeaa ja levossa oleva lanka jäi työn takana aina sopivan kireälle niin, että työstä mudostui poimuja.
Edit: Villa Lankalan valppaiden silmien ansiosta voin kertoa, että ohje näihin löytyy Suuren Käsityölehden numerosta 10/2005. Kiitokset Villa Lankalaan!


Poikani ja erityisesti miniäni juovat haudutettua teetä ja heidän kahdelle teepannulle tein myssyt mittojen mukaan. Arvatkaapa kumman myssyn langat on valinnut poika ja kumman miniä! Aivan niin, tumma on pojan valinta ja aurinkoinen on miniän.





Enpä malta olla vielä kertomatta, että Äkäslompolossa ollaan edelleen. Päätettiin jäädä vielä yhdeksi yönseuduksi, joten huomenna vasta ajelemme kotiin.

14 kommenttia:

  1. Hauska sattuma, sillä minulla on juuri tuosta SK:sta aikomus ommella pusero ja katselin pannumyssyn pareina olleita kanamunan lämmittimiä. Kysymyksessä on SK 10/2005.
    Kauniit pannumyssyt on :-) Hauskaa loppulomaa ja turvallista kotimatkaa!

    VastaaPoista
  2. Nätit pannumyssyt!

    Minunki pitäs joskus tekaista teepotille pannumyssy, kun tykkään juoda haudutettua teetä. Tuntuu vain aina olevan niin kauheasti kaikenlaista, jota pitäisi tehdä, että unohtuu mielestä puolet ainakin :D

    VastaaPoista
  3. Ihania pannumyssyjä!
    Mulle kävi niin hassusti, että sain kaikki hommat huomisia juhlia varten jo valmiiksi ja ehdin koneelle... Yleensähän viimeisenä yönä valmistuu vaatteet ja leivotaankin vielä...
    Turvallista kotimatkaa Teille!

    VastaaPoista
  4. No jopas ovat hauskat. Kiva että laitoit, vaikka eivät olekkaan niin tuoretta tekoa.

    VastaaPoista
  5. Ihania myssyjä! :) Jos oikein varhain lähdette ajelemaan, niin sinähän ehdit vielä neuletapaamiseen... ;)

    VastaaPoista
  6. Harmi kun tuollaista ihanuuksia ei meillä tarvita. Itse en juo teetä koskaan mutta mieheni aina aamuisin ja lapset silloin tällöin, pussiteetä ja vedenkeittimestä vesi.

    VastaaPoista
  7. Hauskoja!
    Oikein harmittaa, että meillä juodaan vain pussiteetä, sitäkin harvoin, ei ole käyttöä pannumyssyille.

    VastaaPoista
  8. Kauniita ovat myssyt teepannuille!
    Hyvää kotimatkaa! Saattekin ajella sitä aurinkoisessa säässä! On nim. komea aurinkoinen Palmusunnuntai(ainakin täällä Meri-Lapissa).

    VastaaPoista
  9. Meidän opettaja kansalaisopistossa näytti tossuja, jotka oli neulottu varmaan tuolla samalla systeemillä kuin nuo pannumyssyt. En vaan muista miten ohje oli kun tein jotain muuta. Ei ole meilläkään myssyille käyttöä, kun minä en ole teenystävä ja jos joku harvoin juokin, niin pussiteetä ja kuumaa vettä päälle.

    VastaaPoista
  10. Tosi hauskat myssyt :). Itse olen kyllä ajatellut sitä klassisempaa mallia, elikkäs kirjailtua. Katsotaan, josko joskus ehtisi/muistaisi toteuttaakin... - Lystikästä, kun jossain lehdessä luki, että pannumyssyjen aika on ohi, kun on kahvinkeittimet. Niin ei meitä teenjuojia muistettu ollenkaan; onkohan Suomi kuitenkaan enää niin yksinomaan kahvinkittaajien maa, epäilenpä, ainakin arkikokemuksen perusteella. (Meilläkään ei 6-henkisestä perheestä kukaan juo kahvia. Minä join joskus nuorempana, mutta lopetin sydämentykyttelyjen vuoksi. Isäntä ei ole ikinä voinut kahvia sietää. Kuulemma hajukin oksennuttaa. Lapset eivät tietenkään mistään kahviin opi, kun eivät semmoista mallia kotoa saa. Jos sitten aikuisena, mene, tiedä.)

    VastaaPoista
  11. Aika hienot myssyt! Meilläkään ei juo kuin isäntä kahvia; lapset ja minä juomme teetä.

    VastaaPoista
  12. Villa Lankala: Sattuipa tosiaan kivasti! ;) Minäpä lisäänkin tuon lehden numeron kirjoitukseen.

    Tess: Se minullakin tahtoo olla ongelmana, että haluais tehdä sitä ja tätä ja vielä tuotakin, mutta ei ehdi. Ja joskus, jos ehtisi, silloin ei muista. ;D

    Mammutti: Sehän oli mukava sattuma! Sait rauhottua ja ruveta valmistautumaan juhlamieleenkin! ;) Nyt teillä on juhlat juhlittu, toivottavasti kaikki meni hyvin.

    Iso gnu, Leena ja Pitsisukka: Kiitos! :)

    Mari: Oltiin kotona vasta puoli kuuden maissa, joten ei siitä enää minnekään ehtinyt. Ilta kului vaunua tyhjentäissä Ja tähtien tansseja katsoessa. ;)

    Eila: Harvoin minulla itsellä tulee teetä haudutettua, vaikka teetä juonkin jonkin verran. Pussiteetä juon aina aamuisin ja joskus päivälläkin. Nuori väki sitten hauduttelee. ;) Mutta pannumyssyä käytän kahvipannulla, kun kahvistellaan terassilla.

    Pirjo-Riitta: Voishan sitä nostaa kahvikannun keittimestä pannumyssyn alle pöytään! ;D

    Irina: Kauniissa säässä saatiin ajella kotiin. Teidän kohdalla vilkutin, kai huomasit! ;D

    Pirena: Minäkin olen jossakin nähnyt samalla tekniikalla tehtyjä tossuja. Samalla tavoin se minullakin tee valmistuu yleensä kuin teillä. ;)

    Pappi puikoissa: Minulla on sellainen käsitys, että pannumyssyjen käyttö on lisääntymässä. Haudutetun teenjuojathan arvostavat totta kai pannumyssyä, mutta myös monet kahvinjuojat varsinkin terassikautena. Nykyisinhän tehdään paljon terasseja ja niitä käytetään kesäisin paljon. Ja kaikki eivät halua kaataa kahviaan termariin.

    MarjutJ: Ai sinäkin olet teenystävä! ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.