Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

keskiviikko 1. lokakuuta 2008

Valmistuneet kavalkadina

Viime päivien aikana valmistuneet työt esittävät nyt pienen kavalkadin kaikille kiinnostuneille! Muut voinevat poistua takavasemmalle. ;D

Tässä siis, olepa hyvä, rakas lukijani!



Ensimmäisenä on miehekkäät sukat maanläheisen vihreänä. Lepäävät vielä tässä kuvassa mökkimme kauniisti harmaantuneilla portailla, mutta päätynevät lähiaikoina erään nuoren miehen sukiksi.


Malli taas Jules, koko 39-40. Edellinen pari tätä mallia valmistui pari viikkoa sitten sinisenä. Lanka Novitan 7Veljestä vihreäraitaisena. Langankulutus n. 125 g.
Puikot 3.5 mm ja silmukoita 52. Kantapää perinteinen vahvistettu ja kärjessä sädekavennus.

Sukista tuli mielenkiintoisen näköiset tästä raitalangasta, kun väri korostuu eri lailla kuvion eri kohdissa. Huomautettakoon, että kuvassa sukkien väri näyttää todellista harmaammalta. Mukava ja joutuisa oli tikutella paksusta langasta. Kuvio on helppo ja nopea oppia, mutta antaa sopivasti vaihtelua , joten työ ei puuduta. Voisin vaikka heti aloittaa uudet, jos olisi tarvetta.



Seuraavana kavalkadissamme esiintyy pienen tytön neulesetti, josta ensimmäisenä esiintyy vanhan perinteisen mallin mukaan kudottu kaulahuivi. Mainittakoon tässä yhteydessä, että olen itse kutonut tämmöisen jo 2-luokalla kansakoulussa, siis 8-vuotiaana. Silloin minulla oli kaunista kirkkaanpunaista lankaa.

Malli perinteinen, joka muuten on hiljattain päässyt Kristiinan silmukoissa joululahjavinkiksi. hauska yhteensattuma! Sieltä löytyy ohjekin tähän.
Lanka Wool Sävy.
Puikot 2.5 mm.


Seuraavana setin lapaset, jotka eniten aiheuttivat päänvaivaa tekijälleen. Lapasia tulee tehtyä niin harvoin, että oikea koko ja lapasen eri osien suhteet on aina hakusessa. Varsinkin, kun ei voi mitata välillä, kun lapasten saaja on yli 100 km:n päässä.


Malli tavanomainen lapanen, jonka selkämyksessä kaksinkertaista helmineuletta.

Lanka Wool Sävy

Puikot 2.5 mm, silmukoita 44



Ja sitten vielä jalkaanpantavaa, siis sukat pieniä jalkoja lämmittämään.

Malli on ns. "kurttusukka", jonka varsinaista alkuperää en tiedä, mutta itse olen ohjeen saanut eräältä ystävältäni. Teräosaa elävöittämään tein kaksi yhden silmukan helmineuleraitaa.

Koko 27.

Lanka Wool Sävy,

puikot 2.5 mm ja silmukoita 48. Kantapää näissäkin perinteinen vahvistettuna ja kärjessä sädekavennus.

Ja lopuksi koko setti yhteiskuvassa kuvausalustana (värinsä perusteella valittu) vuosia sitten tehty ja paljon käytetty FIFI-huivi. Koko settiin kului vaaleanpunaista Wool Sävyä yhteensä n. 120g.

Tämä setti on tilaustyö ja menossa 4-5 vuotiaalle Veera-tytölle, jolle olen aiemminkin tikutellut villaisia ja olenpa tammikuussa esitellytkin jotain niistä täällä Lankapirtissä.

Nyt on kavalkadimme päättynyt. Kiitos mukanaolostasi!

Esittelyn sukat menevät omalta osaltaan täyttämään Heinälatoa.

12 kommenttia:

  1. Oletpa taas kovasti ahkeroinut! Aivan ihastuttava setti pikkutytölle!

    VastaaPoista
  2. Onpa tosi nätti setti! Joo, pirta nauha tuli tehtyä. Sain sen jo valmiiksikin, en vain ehtinyt tänne kuvaa laittamaan vielä. Mukavaa se tekeminen oli, kunhan ensin vain tajusi tuon kuvioinnin idean. Köpön näköisen puuvillaisen nauhan jälkeen voisi tehdä villalangasta vastaavan, niin tulisi kenties nätimpi.

    VastaaPoista
  3. Tosi nättejä juttuja olet ahkeroinut!<3

    VastaaPoista
  4. Puikot ovat taas "kilisseet" :)
    Kauniita neuleita:)
    Mitä arvelet, paljonko pitäis laittaa silmukoita miehen säärystymiin, hoikkan jalkaan, koko 40-41. Säärystimet tulis hiihtoon , vartalon myötäinen puku, mutta monot matalat niin menee lunta monoon. Mikähän siinä olis kuvio/ malli, pitäiskö ne levetä alaspäin , että tulis kengän päälle?
    Lanka vois olla 7Veljestä ja 3,5 puikot.
    Ei ole pakko vastata.Mietin tällaista ,kun olis tarpeen, jos sitä lunta nyt tulee.

    VastaaPoista
  5. Monenlaista neuletta olet puikoillasi ahertanut.
    Laita minulle sähköpostia -asiaa sinulle. (löytyy blogistani)

    VastaaPoista
  6. Intsu: Kiitos!

    Tiina: Kiitos! Tulipa mieleeni jostakin kumman syystä vanha sanalasku: alku aina hankalaa, lopussa kiitos seisoo. ;D joo, villalangasta varmaan tulee nätimpi pirtanauha.

    Seijasisko: Kiitos!

    Tupuna: Kiitos! Sähköpostia lähetetty. :)

    TeSa: Sinullekin laitoin sähköpostia! :)

    VastaaPoista
  7. Elegantti neulesetti pikkuneidille! Jotenkin se kaipaisi vielä perinteistä kypärämyssyä täydentäjäkseen, mutta liekö sellainen liian lapsellinen leikki-ikäiselle? Tyylikäs olisi kyllä.

    VastaaPoista
  8. Maaru: Kiitos! Olen myssyasiassa kanssasi samaa mieltä, mutta nämä on tyttäreni työkaveri tilannut tyttäreni välityksellä, niin en ole päässyt asiaan vaikuttamaan. Lankaa minulla kyllä vielä on, jos sattuu tulemaan jälkitilaus. ;D

    VastaaPoista
  9. Sähän oot oikein urakalla hutkinut! Ihania on neulomukset, meillä oli ekaa kertaa sukat pesussa ja kaikki kävivät vuoron perään kyselemässä joko on sukat kuivat!Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  10. Elina: On sadonkorjuun aika ja silloin tehdään urakalla töitä! ;D

    Kiva kuulla, että lapset tyykkäävät sukistaan.

    Hyvää viikonloppua sinnekin!

    VastaaPoista
  11. Ihanat nuo vihreät sukat! Tollaset tykkäis olla munkin jalassa! :) Harmi kun oon nykyään niin laiska sukkien tekijä, nytkin piti äidiltä tilata mustat villasukat, kun ite en jaksa vääntää. Jotenkin sen toisen sukan kohalla alkaa tökkiä.. :D

    VastaaPoista
  12. Ai, sullako on TSS = toisen sukan syndrooma! Se on aika ikävä juttu! ;DDD

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.