Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

maanantai 13. lokakuuta 2008

Sukkia aina vaan

Kotiin on taas palattu ja arkinen viikko alkanut. Aurinko paistaa tänään ihanasti, mutta eipä paistanut viikonloppuna ainakaan Kainuussa. Oli niin harmaata kuin voi olla ja lauantaipäivän sateli vettäkin. Se oli kyllä kumma, kun sunnuntaita vasten yöllä oli kirkasta. Kun ajelimme Naapurivaaralta tansseista mökille, ihailin kuuta ja tähti, jopa revontulia näkyi, mutta aamulla taivas taas tasaisessa pilvessä. Istua nökötin sitten sisällä kutimeni kanssa, väliin täytin ristikoita. Miestäni ei tietenkään tällaiset säät estä osallistumasta hirvijahtiin.

Nytpä voin siis esitellä valmistuneita töitäkin. Kahdet sukat sain tikuteltua ja kolmannet aloitin kotimatkalla. Viime viikolla esittelemästäni langasta tein pääpannan, mutta sen purin nyt aamulla ja aloitin uudelleen toisella mallilla. Siitä lisää myöhemmin, mutta nyt raporttia sukista. Nämä ruskeat kurttuvarsisukat valmistuivat ensin. Nämä ovat tilaussukat ja menevät Kemiin tyttären entiselle työkaverille.



Malli kurttuvarsisukat, jonka ohjeen olen saanut ystävättäreltäni vuosia sitten. Vahvistettu perinteinen kantapää ja kärjessä sädekavennus. Jalkapöydän päälle tein kahden silmukan levyiset raidat helmineuletta elävöittämään pintaa sukan molempiin reunoihin. Koko 37-38.

Lanka on Novitan Nalle ruskeana. Kulutus ei ole tiedossa, koska sukat matkasivat jo pohjoiseen eikä niitä punnittu. Väri näkyy kuvassa aika lailla oikeansävyisenä. Pitääpä muistaa tämä kuvauspaikka kodinhoitohuoneen arkun päällä.

Puikot 3 mm, silmukoita 56.

Seuraavana valmistumisvuorossa olleet sukat tein minulle uudella mallilla. Tähän malliin kiinnitin huomioni Kukka-75:n blogissa, hänhän on ahkeroinut näitä useampia pareja. Ohje löytyy Novitan lehdestä syksy 2008, jonka viime viikolla ostin tämän kyseisen ohjeen takia.


Malli on Palmikkosukat ja Marttojen sukkakilpailun satoa. Aivan täysin en noudattanut ohjetta, vaan tein hiukan omia muunnelmia mm. kärkikavennuksiin. Koko 38-39.

Lanka Novitan 7Veljestä, kulutus n. 100g. Varsi on näissä 1 kuviokertaa lyhyempi kuin lehden ohjeessa, kuitenkin korkeutta on 14 cm.

Puikot 3.5 mm, silmukoita varressa 55.

Kantapää on näissäkin omaan tuttuun tapaani tehty perinteinen vahvistettuna.

Täysin tyytyväinen en ole tähän malliin, mutta menettelee. Tällaiselle paksummalle langalle sopivia palmikko- tai pitsisukkaohjeitahan on vähemmän kuin ohuille langoille, joten tämä on mukava lisä niihin. Nyt minulla on toinen pari tekeillä tällä ohjeella, mutta kärkikavennuksen meinaan tällä kertaa tehdä erilailla. Luultavasti teen vielä kolmannetkin tällaiset sukat

7 kommenttia:

  1. Sinä se jaksat niin ahkerasti tehdä sukkia. Molemmat ovat todella hienoja. :) On aina kiva katsoa, millaisia malleja olet löytänyt tai keksinyt.

    VastaaPoista
  2. Kauniita sukkia olet ahertanut :)
    Kuulosti taas niin kotosalta tuo Naapurinvaaran retki :)
    Muistanko ja olenko ymmärtänyt oikein, että mökki on Puolangalla ja sieltä reissu Naapurinvaaralle?

    VastaaPoista
  3. Ihanat noi kurttusukat ja ihanan ruskeat.Minä kyllä tykkään tuosta Novitan marttojen palmikkomallista . Mun äiti kun on Kuhmosta kotosin niin muistelee, että Kajaanista tullessa entisvanhasella linja-autolla--(siis kai sitten joskus 30-luvulla) niin piti Naapurivaaran mäen kohdalla kaikkien nousta bussista ja mennä työntämään , jotta bussi pääsi mäen päälle.

    VastaaPoista
  4. Nna: Minua on jo itseäni alkanut vähän huolestuttaa tämä ainainen sukkien tekeminen. Onneksi ensi kuu on lapaskuu! ;D

    Tupuna: Oikein sinä muistat, mökki on Puolangalla. Sieltä aina hurautamme tuonne Naapurinvaaralle, 86 km yhteen suuntaan. :)

    Seijasisko: Nykyäänkin Naapurinvaaralle nouseva tie on kovin jyrkkä, joten eipä ole ihme, että senaikaiset autot eivät ole ainakaan täydessä kuormassa päässeet vaaran päälle. Mutta upeat näköalat siellä on.

    VastaaPoista
  5. Nuo siniset sukat on muuten hienot! Novitan lehdessä malli ei mitenkään erityisemmin kiinnittänyt huomiota, nämä kuvat ovat enemmän sukille eduksi :)

    VastaaPoista
  6. Tiina: Kiva kuulla, että näyttävät kivoilta. Mulla taitaa olla valokuvauksellisia taitoja! ;DDD

    VastaaPoista
  7. Kiitos onnentoivotuksista. Tällä kertaa ne valitettavasti tulevat myös tarpeeseen, siinä jamassa nimittäin on tuo lukeminen...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.