Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 2. lokakuuta 2008

Siniraitaa vuorossa

Ja taas sukkia! Hassua, mutta itse sukkien tekeminen ei tunnu turhauttavan, vaan tänne niistä kertominen. Siis: taas on sukat valmiina, miten niistä nyt kertoisi, ettei toistaisi vain entisiä "praatejaan". Mutta revi nyt sitten sukista aina erilaista tarinaa, kun ei ole suuria kirjallisia lahjojakaan. Ja kun näitä sukkia nyt vielä urakalla synnytetään. Laskin muuten, että nämä tänään valmistuneet ovat minun 13. sukkapari Heinälatoon. Aika tuottoisa olen ollut, vaikka itse sanonkin.

No siis näihin tämänpäiväisiin sukkiin. Poikamme oli käymässä viime viikolla luonamme ja valitsi lankavarastostani kerän lankaa, josta pitäisi tehdä sukat hänen vaimolleen. Miniämme hipsuttelee kotisalla vallan villasukissa, joten hänelle saan tikutella aika ajoin uusia sukkia. Ja nyt oli toive saada pitkävartiset sukat. Tällaiset siniraitaiset niistä tuli.


Malli perinteinen. Varren suussa 12 kerrosta resoria 2o, 2n, sitten 3o, 1n myös jalkapöydän päällä. Vahvistettu kantapää suomalaisttain ja kärjessä sädekavennus. Koko 36-37 kai (minulla on valokopio miniän aiemmista sukista ja sen mukaan tein).
Lanka 7 Veljestä raitalankaa, kulutus n. 120 g.
Puikot 3.5 mm, silmukoita 48.



Tässä näkyy sukkien koko pituus, joka muuten on n. 27 cm. Raidoittuminen onnistui hyvin ilman mitään säätöjä, kun tarkasti mittasin aloituskohdan.


Kuvausrekvisiittana käytin näitä syyskrysanteemeja. Olen ihmetellyt tuossa valkoisessa näkyvää punaista. Alun perin kaikki kukat olivat puhtaan valkoisia, myös ensimmäiset meillä auenneet, mutta nyt on alkanut ilmaantua kokonaan tai osittain punaisia kukkia



En ole seurannut, avautuuko kukka punaisena vai muuttuuko valkoinen punaiseksi vähitellen. Minusta mielenkiintoinen ilmiö, jollaista en muista ennen havainneeni. Voiko väri jotenkin siirtyä noista punaisista? Voikohan niin tapahtua? Vai onko tämän valkoisen kukan geeneissä punaista, joka tulee vähitellen esille ja vain joissakin kukissa? Jos sinulla on vastaavia kokemuksia tai tietoa asiasta, olisi mukava, jos kertoisit minullekin. Punaiset ja valkoinen on ostettu eri paikoista eri kerroilla ja ovat olleet noin kuukauden tuossa portailla rinnakkain.

11 kommenttia:

  1. Voi sun "sukkatehdasta",kun nopessa tahdissa niitä tulee vaikka miten paljon! Mä uskon,että noitten kukkien geeneissä on montaa väriä. Esim.puutarhalta kuulin sellaisen asian,että jos istuttaa vaikka punaisen lupiinin,niin kun se on kukkinut,niin ellei ota kukan varresta niitä siemeniä pois,niin se niistä siementää ja voi kasvaa vaikka sinisiä,valkoisia ym. Mutta kun ne ottaa pois,niin sitten se kasvaa siitä juurakosta vaan ja kukat tulee aina punaisia.Ajatella,niinkuin minä muka kukista jotain tietäisin :) Muuten mun santtu kukkii yhä!

    VastaaPoista
  2. Sukkia tulee vauhdilla!
    Mulla valkoiset samanlaiset kukat "vanhetessaan" muuttuivat punertaviksi eli samaa katselin.

    VastaaPoista
  3. Intsu: Niin se voi olla, että geeneistä värinmuutos johtuu. Lupiinien värimuuntelu yksilöstä toiseen on tuttua minullekin. Meillä oli alunperin sininen ja punainen. Vähitellen ilmaantui niiden eri sävyjä ja ihan valkoisiakin lupiineja, mutta ne alkuperäiset pysyivät värilleen uskollisina. Nämä jäivät sinne entiseen kotiin.
    Onpa kiva kuulla, että minun hortonomin taitoni ;DDD ovat olleet noin hyviä! Minun santtuni lopettelevat jo kukintaansa.

    Iso Gnu: Ai sinullakin kävi noin. Ehkä se on näiden valkoisten ominaisuus. Enpä muuten muista, onko minulla ollut koskaan ennen valkoista syyskrysanteemia itsellä.

    VastaaPoista
  4. Edellisen postauksen pienen tytön setti oli varsin herttainen, juuri pienelle tytölle passeli. Ja sukkia sinulta näyttää tulevan kahdehdittavalla vauhdilla, jo 13. pari Sukkasatoon!

    VastaaPoista
  5. Oletpas ollut ahkera sukkailija! Ihastelin noitten punaisten istutuskoreja, kauniin näköiset on kukkaset. :)

    VastaaPoista
  6. Kyllä miniän kelpaa:)

    Itsestä ehkä tuntuu siltä, mutta mulla ei ainenkaan ole tullut mieleen, että taas sukkia.Mukiin meneviähän sinun kirjoituksesi ovat, ihan hyvät lahjat siihen,,,ja harjoitus tekee mestarin :)

    Kauniita kukkasia,,,en muista tässä yhtäkkiä tollaista värin muutos juttua,voipa ollakkin, mutta tällä kertaa aukko tässä jutussa :)

    KIITOS EILISESTÄ :D

    VastaaPoista
  7. Nyt meillä monella menneillään sukkabuumi.Kun yhdet on valmiit,niin heti vaan uutta puikoille.Tää on kivaa!

    VastaaPoista
  8. Sanni: Kiitos! Sukkien kutominen taitaa olla jo pakkomielle minulle. ;D

    Eva: Korit olivat -60%, joten en voinut vastustaa niiden kutsua! ;D Tykkään kyllä vieläkin.

    Tupuna: No hyvä, ettet ole vielä kyllästynyt sukkia katselemaan! ;)

    Famu: Joo kivaa on yhdessä tikutella sukkia! Ja mukava aina käydä kurkkaamassa ladossa ja kellarissa, mitä sinne on jo säilötty!

    VastaaPoista
  9. Kiva näitä sinun sukkajuttuja on katsella ja lukea. Ja kivoja vinkkejä niistä saa. Ajattelin, josko laittaisit mulle sähköpostissa edellisten vihreiden sukkien kudontamallin. Tekisin sellaiset joulusukat Muonion paleleville varpaille. Ostin eilen punaista Nallea ja 7-veljestä pariskunnan sukkia varten.
    Sievät siniraitaiset sukat! :D

    VastaaPoista
  10. Ihania sukkia olet tehnyt, ja tuolla alempana oli sievät vaaleanpunaiset lapasetkin :)
    kauniita ovat kukkasikin vielä !
    Leppoisaa viikonloppua !

    VastaaPoista
  11. Marleena: Ja tämä blogin pitäminen se vasta mukavaa onkin, vai mitä! Ohje on jo lähtenyt, pääset aloittamaan uusia sukkia. :D

    Lettu: Kiitos! Sukkia Sukkasadon korjuuseen ja lapasia enempi sitten Lapaskuun aikana, ehkä! ;D Rentoa viikonloppua sinnekin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.