Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 24. lokakuuta 2008

Raitasukat ja hiippapipo

Eilen oli kaunis aurinkoinen syyspäivä, mutta minä en juuri ulos malttanut lähteä. Muistin nimittäin, että olen luvannut entisen työkaverini pojalle (11v) tehdä hänen toiveiden mukaisen pipon. Olin jo välillä unohtanutkin lupaukseni, mutta onneksi en lopullisesti. Yritän erityisellä huolella suhtautua lapsille tekemiini lupauksiin, kun muistan itse lapsena karvaasti surreeni, että kummitätini ei pitänytkään lupaustaan. Siispä pipo piti saada pian puikoille.



Mutta ensin piti saada vähän kesken olevat sukat pois puikoilta. Kummityttäremme Alisa toivoi saavansa punaiset sukat valkoisin raidoin ja sellaiset valmistuivat siis tänään ensin. Nämäkin sukat menevät täyttämään Heinälatoa ja ovat muuten Sukkasadon aikana peräti 20. pari, jonka olen tikutellut. Jotkut blogissa vierailleet ovat peräti ihmetelleet sukkien valmistumistahtia ja aika paljolta tuo kokonaismäärä minusta itsestäkin tuntuu, mutta tämä on niin hauskaa puuhaa ja sukkien tarvitsijoita on lähipiirissäni paljon. Hyväntekeväisyyteen olen ehtinyt tehdä vain kahdet vauvojen sukat, vaikka Sukkasadon alkaessa oli suunnitelmissa enempi.

Mutta tässä nyt ne Alisan raitasukat.



Malli perinteiset joustinneuleiset, varrensuussa 2 cm 2 o, 2 n, sitten 3o, 1 n jatkuen myös terän päällypuolen puikoilla. Kanta perinteinen vahvistettuna ja kärjessä sädekavennus päättyen kolmen puikon päättelyyn. Koko 35-36.

Lanka Novitan Nalle.

Puikot 2.5 mm, silmukoita 56.





Ja sitten se pipo! Jape-poika toivoi musta-pinkin pipon, joka nousee ylös jonkunlaisena hiippana ja pysyy siis pystyssä. Oli vähän vaikeuksia tulkita pojan toivetta, mutta jos oikein ymmärsin, niin tässä sellainen nyt on. Mallia minulla ei ollut, mutta resoria neuloin ja kaventelin pikkuhiljaa ensin nurjia silmukoita ja sitten myös oikeita silmukoita.




Lankana oli Haaparannalta ostettua Järbo Garnin mustaa Raggia (70% villa, 30% nylon) ja pinkkiä Ladyä (100% akryl). Aloituksessa 80 silmukkaa, mustalla 2 cm 2o, 2n, jonka jälkeen sama neule jatkuu molemmilla langoilla. Puikot taisi olla 5mm, kuitenkin huomattavasti suosituskokoa ohuemmat. Pipon suora osa 15 cm, jonka jälkeen aloitin kavennukset. Valmiin pipon korkeus on 27 cm.



Tässä pipo minun aivan liian isossa päässä. Väri on tässä kuvassa lähempänä totuutta kuin tuossa ensimmäisessä kuvassa. Tyttäremme toimii taas kuriirina ja vie tämän mukanaan entiselle kotiseudullemme, jossa pipon saaja asustelee.

5 kommenttia:

  1. Raikkaan, pirteän väriset sukat:)
    Pipo on varmaan mieleen, jos kerran hiippapipoa toivottiin :)
    Nythän tää kommentointi on taas entisellään,,,mitähän se eilinen oli?

    VastaaPoista
  2. Tupuna: Toivon, että pipo on mieleinen.
    Niinpä muuten kommentointi näkyy olevan entisellään. HÖH! :( Minusta se eilinen oli hyvä juttu.

    VastaaPoista
  3. Ihanan raikkaat sukat. Pipo näyttää myös siltä, että se on nuorison mieleen. :)

    VastaaPoista
  4. Hurrrjamäärä valmistuneita sukkia. Omalta osaltani sadonkorjuu päättyi ensimmäisen kk:n 8 pariin.

    VastaaPoista
  5. Nna: Kiitos! :)

    Tesa: Minulla on vielä muutamia pareja tekemättä! ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.