Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Lilliputit

Tänään on valmistunut sukat kokoa lilliputti, mutta kyllä nämäkin Heinälatoa täyttävät omalta pieneltä osaltaan. Olen jo pidemmän aikaa ihaillut Uhoavan Gnun Supervauvan polvisukkia, ne kun ovat niin hellyttävän näköiset. No kaikki vauvan vaatteet lienevät hellyttäviä, mutta nämä erityisesti. Nyt Sukkasadon aikanahan näitä on valmistunut useita pareja, ja ne kaikki ovat kutsuneet minuakin tekemään samanlaisia. Eilen päätin vastata tähän kutsuun. Ja nyt minulla on ilo esitellä ne täällä! Näin pienet ja söpöt niistä tuli!


Malli Supervauvan polvisukat mukailtuina
Lanka Novitan Nallea vähän kerän loppuja
Puikot 2.5 mm, silmukoita aloituksessa 40, teräosassa 28




Nämä on kyllä tosi pienet, mahtuneeko kenellekään. Tein pienemmillä silmukka- ja kerrosmäärillä, kun lanka on paksumpaa kuin ohjeessa. Myös kantapään tein erilailla, kokeilin ensi kertaa perinteistä mallia aina oikein-neuleella. Kärjen kavennuksen tein kutomalla puikon 2. viimeistä silmukkaa yhteen joka toisella kerroksella. Tuossa tikutellessani päätin lahjoittaa nämä OYS:n jollekin vauvojen osastolle, mahtuu nämä ainakin keskosvauvoille.

7 kommenttia:

  1. Kivan näköiset sukat. Tein itsekin nuo sukat ja epäilin. Oli sopivat- ei edes pienet.

    VastaaPoista
  2. Söpöt sukat :)
    Kyllä vauvan sukat ihmeesti mahtuvat vaikka näyttävät aina niiiin pieneltä.

    VastaaPoista
  3. Iso gnu ja Tupuna: Niin pienihän se vastasyntyneen jalka on, mutta kun ei ole pitkään aikaan ollut tekemisissä niin pienten ihmisten kanssa, niin on vaikea muistaa.

    VastaaPoista
  4. Aivan ihanan näköiset sukat. Tuo on kyllä ihan paras malli. Pitäisi varmana kysyä noilta kätilöksi opiskelevilta kavereilta, mikä paikka meillä päin ottaisi vastaan.

    VastaaPoista
  5. Veit "jalat suustani", eli tuotapa juuri tuumin, että keskosillehan nuo pikkuiset sukat ainakin mahtuvat. Voi, pikkuvaatteet ovat kyllä aina niin liikuttavia - ja tuovat ihania muistoja mieleen, ja mielen haikeaksi. - Puikkokotelo on kiva! Olen yhden joskus ostanut, vaan niin olen laiska,etten ole viitsinyt itse tehdä. Täytyisi varmaan suunnitella niihinkin ristipistokoristelu, niin viitsisi ;)

    VastaaPoista
  6. Nna: Minä ajattelin yksinkertaisesti vain lähettää nämä esim. OYS:n synnytysosastolle ja panna mukaan pienen saatekirjeen. Uskon, että löytävät paikkansa.

    Pappi puikoissa: Vauvan vaatteet ovat todella hellyttäviä varsinkin tämmöisen mummoikäisen kohdalla, jolla ei ole omia lapsenlapsia. Onpa onneksi "lainalapsia", joita saa paapoa.
    Sehän olisikin hyvä idea tehdä ristipistoilu tai muu kirjonta puikkokotelon koristeeksi. Teepä semmonen, niin saadaan taas huokailla ihastuksesta! ;)

    VastaaPoista
  7. Sinulla kyllä on varmaan enemmän sukkia tämän vuoden saldossa kuin minulla. Niin tiheään niitä näyttää syntyvän. Ja minä olen vielä pelkurimaisesti tehnyt ison kasan lastensukkia. :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.