Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 18. lokakuuta 2008

Lauantaiehtoota

Touhukas päivä on ehtinyt iltaan. Nyt olen ollut oikein ahkerana pitkän päivän. Heräsin jo viideltä ja nousin ylös, kun katsoin kellon olevan kuusi eikä tuntunut nukuttavan. Aamupalalla istuessani huomasin erehdykseni, mutta mitäpä sitä enää sänkyyn, kun on näin pitkälle päässyt. Siitä asti olen sitten touhunnut kaikenlaista. Tavoitteeni tälle päivälle oli saada keittiön kuiva-ainekaapit uuteen järjestykseen, mikä tuli saavutettua. Hyvä minä! Pihalla tein syksyn siistimistä ja istutin myös kellokanervat ja callunat, jotka ostin pari päivää sitten. Lepotaukoa pitäessäni tein pienen söpön sukankin. Siitä lisää, kunhan se saa parin, ehkä jo huomenna.

Niin ja ompelinkin minä. Minulla on ollut suunnitelmissa tehdä puikkokotelo matkakäyttöön. Elokuun lopulla esittelin täällä puikkokoteloitani mm. sellaisen tätä isomman puikkokotelon, johon mahtuu melkein kaikki sukkapuikkoni. Nyt halusin sellaisen pienemmän. Osviittaa tähän sain jossakin blogissa esitellystä kotelosta, mutta en valitettavasti enää missä.



Koteloni on kooltaan näin kolmeen osaan taiteltuna ja suljettuna n. 10 x 24 cm. Tätä samaa ruskeaa kangasta on näkynyt täällä Lankapirtissä tämän syksyn aikana jo aiemminkin. Vieläkin sitä jäi, mutta nyt päätin luopua lopusta ja antaa tilkkutöitä tekevälle ystävättärelleni.



Avattuna, mutta yläosan läppä peittää vielä puikkojen päät ja sakset. Läppä pitää tavaroita paikoillaan, jos satun kääntämään kotelon ylösalaisin.


Läppä ylös ja kaikki on näkösällä ja saatavilla. Siinä on parit sukkapuikot, pari virkkuukoukkua, mittanauha, neulatyyny, sakset, kynä ja pyöröpuikko tai parikin mahtuu mukaan. Kuva on huono, mutta kelvannee paremman puutteessa.

Nyt lähden sytyttämään takkaan tulen. Aion ensin nautiskella takkatulen loimussa iltapalaa. Löytyisiköhän kaapista jotain herkkua, kun en ole lounaan jälkeen syönyt. Kupillisen kahvia join iltapäivällä ja sen kanssa otin palan Tupunan piimäpiirakkaohjeella tehtyä omenapiirakkaa. Kiitos Tupuna, hyvää oli. Iltapalan jälkeen luen vielä eilen aloittamaani kirjaa.

7 kommenttia:

  1. Toimiva, hyvännäköinen kotelo :)
    Oletpa saanut paljon aikaan tälle päivälle.
    Kiva, että ohje oli toimiva.

    VastaaPoista
  2. Upea puikkokotelo! Tällainen on itselläkin ollut tarkoitus tehdä, mutta vielä on tekemättä :)

    VastaaPoista
  3. Hieno puikkokotelo! Mulla taisi ompelut taas tyssätä oman puikkokotelon teon jälkeen. Liikaa erimielisyyksiä ompelukoneen kanssa...

    VastaaPoista
  4. Voi, kiva puikkokotelo...minä en varmaan saa tuollaista aikaan vaikka tarvis olisi. Minä sain sentään myös syysloman alussa callunat laitettua!

    VastaaPoista
  5. Tupuna: Kotelon toimivuus testataan lähiaikoina. :) Eilen olin ahkera, tänään sitten lepopäivä. :)

    Tiina: Minäkin suunnittelin pitkään.

    Tess: Se kyllä latistaa ompeluintoa, jos kone kränää.

    Eila: Niinhän se tahtoo olla, ettei saa kaikkea tehtyä, mikä olis tarpeen tai mitä haluaisi. Se on kumma juttu, mutta hyvin tuttu. ;)

    VastaaPoista
  6. Onpas upea, pitänee minunkin tuommoinen väsätä :o)

    VastaaPoista
  7. Kirsi: Kiitos! Kiva tällaista on käyttää, on kaikki tarvittava tilpehööri tallessa, kun tähän pakkailee. Nyt on jo testattukin. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.