Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

perjantai 26. syyskuuta 2008

Sniikkerit valmiina

Täältä harmaasta sateisesta aamusta tervehdys sinulle lukijani! Eilisen kaunis syyssää on mennyttä ja nyt on tyytyminen tähän vallitsevaan säähän. Minun vireystilaan kyllä vaikuttaa säätyyppi aika voimakkaasti, enkä liene ainoa tämän ominaisuuden kantaja. Jo herääminen sateisena aamuna on hitaampaa kuin aurinkoisena. Sitä kai unen aikana rekisteröi tällaisenkin asian ja elimistö päättää, että nyt joutaa nukkumaan.

Mutta itseäni piristääkseni otan tähän tämän kuvan meidän suuren suuresta omenasadosta! Kokonaista kolme omenaa! ;)

Eilen tämän kuvan nappasin miettiessäni, joko nämä olisivat kypsiä. Päästäisiin maistamaan ensimmäisiä oman puun omenia. Mehän muutimme tähän taloon keväällä ja edellinen omistaja kertoi istuttaneensa puun vasta ja ettei se ollut ehtinyt tehdä omenia heidän aikanaan. Aiemmissa asuinpaikoissamme meillä ei ole ollut omenapuuta, joten tämä on meille uutta ja ihmeellistä. Tänään taidan poimia suurimman omena!


Ja sitten muita syksyn satonäkymiä! Sukkasatoahan tietenkin on kerätty talteen Heinälatoon. Nyt valmiina sniikkerit, joiden valmistumista hidasti langan loppuminen kesken, kuten 18.9 päivityksessä kerroinkin.

Tässä ne kuitenkin ovat valmiina omissa jaloissani. Väri vain on turhan haalea, eivät minun jalkani aivan noin valkoiset ole, vaikka ei kesällä paljon rusketusta saaneetkaan.


Mallina on ulkomuistista tehty Helmiksen pikasniikkerit. Lanka on Schoeller und Stahlin Sockina Cotton (55% puuvillaa, 25% polyamidia,20% polyacrylia) ja lisäksi muutama kerroksen verran jotain vyötteetöntä sekoitelankaa korin pohjalta. Puikot 2.5 mm ja silmukoita 52.


Tässä näkyy nuo muutamat eri langalla kudotut kerrokset toisen sukan kannassa. Alunperinhän Sockinaa puuttui enemmän, mutta sain sitä lisää muutaman metrin purkamalla turhaa väljyyttä valmiista sukista, joita olin jo jonkun aikaa käyttänyt. Nyt minulla on siis Sockinasta sekä sukat että sniikkerit eikä siitä jäänyt ollenkaan jämälankaa.

Päätän tähän tämän aamuisen satokatsauksen ja lähden valmistelemaan seuraavaa. Poikkeahan toistekin seuraamassa tilannetta täällä!

6 kommenttia:

  1. Kivat sniikkerit:)

    Ihanan houkuttelevia omppuja, toivotaan ens kesäksi suurempaa satoa. Mitähän lajia mahtanee olla? Meillä on sokerimiron mikä teki omppuja tänä syksynä.

    Ihana orkideakin siellä kurkistelee:)

    VastaaPoista
  2. Todella kivan väriset sniikkerit!

    VastaaPoista
  3. Yhdyn edellisten kuoroon: Sniikkerit on hyvän väriset ja omppukuva, nam!

    VastaaPoista
  4. Ei kyllä huomaa kuvasta tuota langanvaihtoa oikeastaan yhtään! - Meillä omenapuut ovat jo muutaman vuoden vanhoja: yhteen tuli jo varmaan kolmisenkymmentä, valkeakuulaita! Vastaavasti kaksi puuta ei tuota sitten mitään. Parissa on parikymmentä rupista omenaa. Mutta nuo valkeakuulaat ovat isoja - ja hyviä! - Minä olen kanssa tuommoinen "säämittari". Vieläpä niin, että oikeaa jalkaa aina sateen edellä särkee, kun olen sen joskus lapsena loukannut. (Löin kapulakarusellissa pyöriessä sääriluun kaivonkanteen, ja siinäpä tuo nyt on, ikuinen muisto...) Mutta kyllä se muutenkin vaikuttaa, aikaansaapuuteen ainakin.

    VastaaPoista
  5. Kiitos kaikille sniikkereiden kehuista, hyvin ovat palvelleet eikä pieni väriero haittaa vähääkään.

    Tupuna, ompun lajia en nyt muista. Minulla on lapulla sen nimi, mutta lappu on jossakin. ;D Kaksi suurinta poimin ja niistä toisen tytär ja poika olivat syöneet ja todenneet raa'aksi ja kovin kirpeäksi. Toista olen sitten kypsytellyt pöydällä.

    VastaaPoista
  6. Onpa kivat sniikkerit! Kirjavissa langoissa on kyllä se hyvä puoli, että pieni lisäkirjavuus ei enää näy - ainakaan, jos ei sitä tiedä! Täydestä menevät siis ainakin mun mielestä! Oon itsekin tehnyt joskus ihan viimeiset pari kerrosta eri langalla, kun meni niin tarkalle..
    Nalle Colorista tehdyt polvekkeelliset sukat on myös tosi kauniit!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.