Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 12. kesäkuuta 2008

KIPpäivän iltana

EDIT! Julkaisupäivä on väärä! Lisäsin nim. 12.6 aloitettuun luonnokseen tekstiä ja kuvia tänään 14.6. Ja tämä bloggeri näköjään ilmoittaa sen aloitusajankohdan julkaisuajankohdaksi. Ehkä sen voisi muuttaa, mutta minun taitoni eivät siihen riitä.

KIPpäivä alkaa olla takana päin enkä minä päässyt tänäkään vuonna mukaan, vaikka nyt olisi ollut oululaisten joukkoon matkan puolesta mahdollisuus osallistua. Mutta esteenä oli ensinnäkin selkäkipuni, joka ei vielä ole täysin ohi ja haittaa istumista. Ja toinen seikka oli mieluisat vieraat, jotka tosin lähtivät jo puolilta päivin pois. Ja sen jälkeenhän olisi vielä ehtinyt hetkeksi mukaan. Mielenkiinnolla jään odottamaan, mitä KIP:ssä mukana olleet kertovat päivästä.


Tässä vieraamme juuri lähdössä jatkamaan matkaansa. He ovat poikamme appivanhemmat, jotka olivat lomamatkallaan ja poikkesivat meitä tervehtimässä. Kuten kuvasta voi päätellä, ovat innokkaita motoristeja.


Tässä kuva juuri ensimmäisiä nuppujaan availevasta omenapuustamme. Kukkia on auki ehkä 5-10 tällä hetkellä, lisää odotettavissa. Puu on vielä aika nuori (noin minun 162. senttini korkuinen) eikä siihen kovin paljon ole kukkia tulossakaan, mutta meitähän ilahduttaa pienempikin määrä, kun tämä on meidän ensimmäinen omenapuu. Perennoista seuraavaksi alkanevat iirikset kukkia.


Käsityörintamalla ollaan siinä vaiheessa, että kälyni huivi salomoninsolmuilla valmistui pari päivää sitten. Kälyni halusi kesäisen kutittamattoman huivin ja päätettiin kokeilla, millainen puuvillalangasta tulisi. Minulla kun oli vielä vanhaa (kuinkahan vanhaa muuten, onko jollakin muistikuvia?) Marion-lankaa juuri toivottuna luonnonvalkoisena, niin ei tarvinnut kauppaankaan lähteä.

Marion on made in Belgium ja Einin tukku on ollut maahantuojana vyötteen mukaan. Minulle taisi jäädä vielä 4-5 kerää á 50 g säilööni. Oli kyllä aika tihkasta virkattavaa, mutta huivi kyllä tuntuu pehmoiseslta ja mukavalta.



Tässä solmuilun tulos neiti A:n esittelemänä. Koko on reilu, mitannut en ole, silmämääräisesti katsottiin ennen hapsutusta, että koko on riittävä saajalleen. Lankaa kului solmuiluun liki 150 g ja hapsuihin 50 g.




Sinitiaisilla on edelleen kova kiire poikasiaan ruokkiessa. Niiden touhuja seuraamme päivittäin ikkunastamme. Tässä kaksoset kuuntelemassa poikasten sirkutusta pesäpöntöstä. He menivät hiirenhiljaa hiipimällä pöntön alle, etteivät poikaset säikähtäisi.

Valmistunut on myös tilaustyönä pikasniikkerit ja äitini mallin mukaiset töppöset. Kirpparilla viikko sitten minulta tilattiin puna-mustat raidalliset jompaa kumpaa mallia olevat sukkaset. Katsoin parhaaksi tehdä molemmat, että ko. henkilö saa valita itse mieluisemmat.


Kuvassa sniikkerit edessä kuten useimmat blogailijat tunnistanevatkin. Molemmissa on lankana Novitan 7veikka, puikot 3.5 mm:set. Lankaa meni se nyttönen, mikä näihin yleensä menee, en punninnut.
Nyt on aloitettuna puuvillalankainen toppi pitsineuleena, mutta siitä kuvia ja tekstiä enemmän, kunhan valmistuu. Neulottuna on nyt varmaan vajaa 10 cm pyöröneuleena, helmasta aloitin.

6 kommenttia:

  1. Oi kun olet ollut ahkerana,on hienoa,huivia ja sniikkeriä. Niissä toisissa sniikkereissä kiva pintaneule.

    VastaaPoista
  2. Ihan huivi ja kivat sniikkerit.

    Kyllä Heikiharjussa on ollut mielisairaala minun tietämyksen mukaan. Olen ollut mm. lyhyen ajan töissä Heikiharjun päiväkodissa ja silloinkin puhuttiin mielisairaalasta. Tarkistin asiaa wikipediastkin. lue:

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Heikinharju

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Talvikangas

    Itse olen tosin asunut Oulussa vuodesta 1986.

    VastaaPoista
  3. Onpa hieno huivi :). Marion-lanka kuulostaa tosi vieraalta, mutta eipä tämä minun käsityöhistoriani kovin pitkä edes ole.

    VastaaPoista
  4. Blogilistalta näin vasta nyt, että olet päivittänyt. Eihän tuohon ole sitten luottamista ollenkaan:(
    Omenankukka on kaunis,,,
    Hapsuihin menee paljon lankaa, niinkuin tuossakin kolmasosa huivin painosta.

    VastaaPoista
  5. Jos kiinnostaa: Bloggerin julkaisupäivän ja -ajan voi kätevästi muuttaa tekstinkirjoitus-/-muokkausruudusta: vasemmasta alanurkasta painat Julkaisuasetukset, ja se tuo ruudun alalaitaan päivämäärän ja kellonajan. Sen sitten vaan muutat, miksi haluat. - Kannattaa kokeilla, ei ole vaikeaa!

    VastaaPoista
  6. Kiitos kaikille kommenteista, niitä on aina mukava saada ja lukea.

    Erityiskiitos sinulle, Pappi puikoissa, neuvostasi! Kävin heti katsomassa ja sieltähän tosiaan löytyi kaipaamani kohta, josta voin muuttaa julkaisuajankohdan. Helppoa, kun sen tietää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.