Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

torstai 8. toukokuuta 2008

Ja taas sukkia

Kevään etenemistä seuratessa on käsityötuokiot harvetuneet ja lyhentyneetkin, mutta aina jotain pitää olla käsillä. Vapun seutuna meilläkin oli ihanat lämpimät ilmat, lauantai taisi olla lämpimin päivä. Nyt on ollut viileämpää ja satanutkin, mutta vihreys lisääntyy ja päivittäin katselen pihalla, mitä perennapenkeistä löytyy. Taisi olla sunnuntai, kun huomasin pari valkovuokkoa pilkottavan eräässä penkissä. Ei niitä enempää löytynyt, mutta eipä tämä mäntykangas taida olla sille ominaista kasvuympäristöäkään. (Oudoille vierailijoille selvennykseksi mainittakon, että olen muuttanut vasta kuukausi sitten tähän taloon.)




Mutta sitten pääasiaan, siis kutomisiin. Jo pitkään puikoiltani on valmistunut vain sukkia. Ja niinpä nytkin olen saanut valmiiksi kahdet sukat, en muuta. Aloitin Baudelaire-sukilla, mutta valitsemallani silmukkamäärällä niistä tuli pienet tarkoitukseeni. Tein ne kuitenkin valmiiksi ja aloitin seuraavaksi hiukan isommat River Rapids Socksit samasta langasta. Molemmat mallit tein tapani mukaan varresta aloittaen ja vahvistetulla kantapäällä.






Tässä nyt ensinnä tehdyt Baudelairet . Lankana on Nalle Colori, puikkoina oli 2.5 mm:set, silmukoita 60. Sukat lienevät kokoa n. 37, koska mahtuvat juuri ja juuri omaan 39:n jalkaani, mutta ovat kovasti naftit. Baudelairen kaunis kuviomalli ei valitettavasti pääse oikeuksiinsa Nalle Colorissa.





Tässä lepäävät näppäimistöni päällä (kuvausta varten sopivassa valossa) River Rapids Socks tehtynä samaisesta Nalle-langasta samaisilla 2.5 mm:n puikoilla. Silmukoita 64 aloituksessa. Tämä sinisensävyinen Nalle Colori muodostui aika kivaksi tällä kuviomallilla. Vaikka kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, ei se aina kerro koko totuutta, ei nytkään, sillä oikeasti kuvio tuli paremmin esille. Näitä siis lähti Kusti polkemaan entiselle työkaverilleni, jolla on syntymäpäivä ensi maanantaina.


Nyt on aloitettuna 9-vuotiaille kaksostytöille bolerot. Oikeastaan ensimmäinen on päättelyä vaille valmis, eilen jo sovitettiinkin ja koko sopivaksi havaittiin. Tänään olen pessyt ikkunoita niin ahkerasti, että puikkoihin en ole koskenut. Nyt illalla olisin ehtinyt, mutta tämä bloggaus vei voiton. Mutta huomenna sitten jatkan harjoituksia.

5 kommenttia:

  1. Ihana seurata ennennäkemättömiä kukkapenkkejä:)
    Kauniita sukkia olet kutonut!
    Kiva ylläri kaverillesi!
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Nätin väriset sukat. Nyt mä olen niille santtukukille käynyt sun neuvosta puhumassa,että jos ei koko kesänä kukkia näy,niin syksyn tullen ulos kylmään joutavat:) Katsotaan nyt ottivatko mokomat opikseen:)

    VastaaPoista
  3. Ihania kukkia ja sukkia, eritotan ne pinkit sukat ovat mieleeni.
    Kivaa lauantaipäivää täältä alempaa-Suomesta.

    VastaaPoista
  4. Kauniita sukkia molemmat parit!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.