Tervetuloa Lankapirttiin!

Oli kiva, kun poikkesit pirttiini. Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin.
Suurin osa kuvistani suurenee klikkaamalla niitä.

lauantai 26. tammikuuta 2008

Ensimmäinen revontuleni valmis



Nyt voin ilolla esitellä valmiin revontuli-huivini. Tässä kuva eilisillalta, jolloin huivi oli vielä ennen pigottamatta. Oli mukavaa ja mielenkiintoista tikuttaa tätä. Ja yllättävän nopeasti työ etenikin.




Tässä huivi on taas pyykkinarulla, mutta takana on yö pingotettuna ja sen huomaa. Kyllä pingotus on tärkeää. Huivilla on kokoa 160x72cm, lankaa siihen meni 135g ja työn tein nelosen pyöröpuikolla. Langan nimeä en muista kuten edellisessä postauksessa mainitsinkin, aika ohutta se kyllä on. Lankaa minulla taitaa olla toiseenkin huiviin.
Lanka raidoittui mukavasti tähän malliin.
Huivi olisi voinut olla hiukan isompikin, mutta menettelee. Ehkä kudon loppulangasta toisenkin tällaisen, jos tuntuu, että jollakin olisi käyttöä eikä haittaisi, että minulla on samanlainen. Olen lopputulokseen oikein tyytyväinen, tämä on mielestäni muodoltaan mukavampi kuin entinen kolmiohuivi ja langan raidoittuminen tulee kauniisti esille tässä. Tulee varmaan käytettyä hartioiden lämmittäjänä pakkaspäivinä tai vaikkapa viileinä kevätilmoina.
Muuten olen tikutellut välitöinä ja TV:tä katsoessa pienet kurttuvartiset sukat Nalle-langasta ja neliöitä Seiskaveikasta veljeni torkkuhuopaa varten. Se tarvitaan syksyllä, kun hän täyttää pyöreitä vuosia. Nyt tästä työstä ei ole kuvia, mutta esittelen toisella kertaa tai viimeistään valmiina. Ja nyt pitäisi katsella sukkamalleja, mikä seuraavaksi puikoille. Siispä toivotan hyvää viikonloppua kaikille lukijoilleni ja alan tutkailemaan sukkamalleja.

7 kommenttia:

  1. Hei! Ihan näin uuden blogisi alkumetreillä pääsen mukaan seuraamaan.
    Kauniin huivin olet tehnyt. Olisikohan tuo lanka Angorinan tuotantoa tai sitten jotakin virolaista villaa?
    Uutta sukkamallia miettiessäsi vilkaisehan Iso Gnun Kerttusukkia. Itselläni on loppumetreillä valmistumassa Kertut Nallesta. Ihastuin kuvan perusteella malliin ja on mukava lähes adictoiva mallikin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kaikille huivin kehuista! Itsekin pidän todella huivistani.

    Megi! Lanka on jotain kotimaista, olisiko sitten Angorinan. Ostin messuilta Tampereelta kai kolme vuotta sitten enkä enää tarkemmin muista. Nyt pääsivät Tuula Jämbeckin lanseeraamat Olga-sukat hiukan muunneltuna versiona. Kerttuja olen tehnyt parit ja minäkin pidän siitä mallista kovin, joten niitä valmistuu lisääkin minunkin puikoilta.

    VastaaPoista
  3. Hei Matleena! Kiitos vierailustasi blogissani! Hienoja töitä olet tehnyt, ja muutenkin blogisi on kiintoisa. Revontulihuivi on niin upea, että alkoi sormia jo syyhyttää!

    Mukava että löysin lappilaisen käsityöbloggaajan, muutan nimittäin itsekin ensi kesänä Lappiin. Kerron siitä myöhemmin blogissani. Olen muuten asunut Kemissä 90-luvun alkupuolella.

    VastaaPoista
  4. Oikein kaunis huivi! Lanka pääsee tosiaan siinä oikeuksiinsa.

    VastaaPoista
  5. Tyrmäävän upeaa työtä! Siis tuo Revontuli, tarkoitan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Se saa minut iloiseksi.